Francija izraidījusi futbola līdzjutēju sadursmēs Marseļā iesaistītos Krievijas pilsoņus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francija otrdien atbrīvojusi no ieslodzījuma un izraidījusi divus Krievijas pilsoņus, kas piedalījās jūnijā Marseļā notikušajās Krievijas un Anglijas futbola līdzjutēju sadursmēs, aģentūrai AFP atklāja viena notiesātā Krievijas pilsoņa advokāts.

Aleksejs Jerunovs un Sergejs Gorbačovs jau pametuši Franciju.

Sadursmēs, kas Marseļā notika pirms un pēc Anglijas un Krievijas spēles 11.jūnijā, tika ievainoti 35 cilvēki, lielākoties Anglijas līdzjutēji.

Francijas prokuratūra nekārtībās vainoja 150 krievu huligānus. Sākotnēji viņus neizdevās aizturēt, taču pēc videoierakstu analīzes vairāku huligānu personība tika noskaidrota un dažus no viņiem aizturēja.

20 Krievijas futbola izlases fanus Francija izraidīja, bet trim piesprieda cietumsodus.

Jerunovam un Gorbačovam sākotnēji tika piespriesti attiecīgi 24 un 18 mēneši cietumā. Vēlāk sods tika samazināts attiecīgi uz 18 un 15 mēnešiem.

Trešais notiesātais Nikolajs Morozovs, kuram tika piespriests 12 mēnešu ilgs cietumsods, tika atbrīvots pirms divām nedēļām.

Futbola fanu kautiņi Marseļā bija lielākā vardarbība kopš 1998.gada, kad Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļā kautiņos starp Anglijas un Tunisijas faniem četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 aizturēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu