ASV par 40% sarucis iebraukušo «nepieņemamo personu» skaits

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV no janvāra līdz februārim par 40% samazinājies iebraukušo «nepieņemamo personu» skaits, trešdien paziņoja ASV valdība, to skaidrojot ar prezidenta Donalda Trampa pastiprināto uzmanību dienvidu robežas drošībai.

«Aizturēšanu kritums uzrāda ievērojamas izmaiņas tendencē,» paziņoja iekšzemes drošības ministrs Džons Kelijs. «Kopš administrācija sāka pildīt izpildrīkojumus imigrācijas likumu īstenošanai aizturēšana un nepieņemamu personu aktivitāte tuvojas zemākajam mēneša rādītājiem vismaz pēdējos piecos gados.»

Pēc Kelija teiktā, tas īpaši svarīgi ir tāpēc, ka robežsargi parasti janvārī-februārī aiztur par 10-20% vairāk nelegālo imigrantu.

«Tā vietā šogad mēs novērojam kritumu no 31 578 uz 18 762 personām, kas ir par 40% mazāk,» sacīja Kelijs.

Savā vēlēšanu kampaņā Tramps solīja uzbūvēt mūri uz robežas ar Meksiku. Februāra sākumā Tramps parakstīja rīkojumu par mūra celtniecību gar 3200 kilometrus garo ASV dienvidu robežu ar mērķi neļaut valstī iekļūt nelegālajiem imigrantiem, noziedzniekiem un narkotikām. Gar robežu jau ir 1050 kilometrus garš žogs, kas bloķē cilvēkus un transportlīdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu