Tramps piedāvājis ASV vēstnieka Krievijā amatu bijušajam Jūtas gubernatoram

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps ir piedāvājis vēstnieka Krievijā amatu bijušajam Jūtas štata gubernatoram Džonam Hantsmenam, kurš šo piedāvājumu pieņēmis, trešdien ziņoja ASV mediji.

Hantsmenam, kurš bijis ASV vēstnieks Ķīnā no 2009. līdz 2011.gadam Baraka Obamas prezidentūras laikā, piedāvājums tika izteikts šonedēļ. Viņa iecelšanai par vēstnieku gan ir nepieciešams apstiprinājums Senātā.

ASV vēstnieka Krievijā amats ir viens no delikātākajiem Trampa administrācijā, ņemot vērā bažas par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā pērn un izmeklēšanu par kontaktiem starp Trampa kampaņu un Krievijas amatpersonām.

Hantsmens ir bijis arī vēstnieks Singapūrā no 1992. līdz 1993.gadam Džordža Buša vecākā prezidentūras laikā. Viņš ir mormonis un bijis Jūtas gubernators no 2005. līdz 2009.gadam.

2012.gadā Hantsmens bija viens no pretendentiem izvirzīšanai par ASV prezidenta vēlēšanu kandidātu no Republikāņu partijas.

Pērn ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā Hantsmens sāka atbalstīt Trampu tikai tad, kad viņa izvirzīšana par republikāņu prezidenta kandidātu bija droša. Viņš tomēr aicināja Trampu izstāties no vēlēšanu cīņas, kad oktobrī nāca klajā videoieraksts ar Trampa nepiedienīgiem komentāriem par sievietēm.

Kad Hantsmens bija vēstnieks Pekinā, Tramps vairākos tvītos viņu nosauca par «pavieglu» un «vāju».

Pārejas posmā starp Trampa vēlēšanu uzvaru un inaugurāciju abi politiķi pārvarēja savas domstarpības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu