Britu izlūkdienests brīdina partijas par Krievijas kiberuzbrukumu draudiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atceroties neseno starptautisko šūmēšanos par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā un gatavojoties prezidenta vēlēšanām Francijā aprīlī, parlamenta vēlēšanām jūnijā un parlamenta vēlēšanām Vācijā septembrī, britu izlūkdienests ir aicinājis valsts politiskās partijas aizsargāties pret iespējamiem kiberuzbrukumiem.

Lielbritānijas nacionālais kiberdrošības centrs (NCSC), kas ietilpst valdības elektroniskās drošības aģentūrā (GCHQ), paziņoja, ka ir informējis politisko partiju līderus, piedāvājot palīdzēt stiprināt to sistēmu drošību, vēstīja laikraksts «Sunday Times».

«Jūs zināt par notikumiem Savienotajās Valstīs, Vācijā un citviet, kas atgādina mums par iespējami naidīgu darbību pret Lielbritānijas politisko sistēmu,» uzsvēra NCSC vadītājs Kiarans Mārtins.

«Uzbrukumi mūsu demokrātiskajam procesam iet tālāk par [politiskajām partijām], un var iekļaut uzbrukumus parlamentam, vēlēšanu apgabalu birojiem, domnīcām un spiediena grupām un indivīdu e-pastu kontiem,» viņš paziņoja.

NCSC atklāja ziņu aģentūrai «Reuters», ka esot rakstiski informējis partijas, tomēr neapstiprināja, ka galvenais kiberdrošības apdraudējums nāk no Krievijas.

«Mums nav liecību, ka Krievija šobrīd ir cenšas graut mūsu demokrātisko procesu,» reaģējot uz ziņojumu, uzsvēra Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

«Tomēr mums ir pietiekami daudz pierādījumu, ka Krievija ir spējīga to darīt,» viņš paziņoja telekanālam ITV.

ASV izlūkdienesti pērn secināja, ka Krievija ir uzlauzusi ASV Demokrātu partijas e-pastus un noplūdināja to saturu, lai ietekmētu vēlēšanas par labu republikānim Donaldam Trampam,

Francija savukārt ir atteikusies no plāniem ļaut tās pilsoņiem ārzemēs balsot elektroniski jūnijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās, bažījoties par kiberuzbrukumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu