Francija: Tuvākajās dienās sāksies uzbrukums ISIS bastionam - Rakai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» karojošā starptautiskā koalīcija tuvākajās dienās gatavojas sākt galīgo uzbrukumu Rakai, kas ir džihādistu galvenais bastions Sīrijā, piektdien paziņojis Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns.

«Šodien mēs varam teikt, ka Raka ir aplenkta, un kauja sāksies tuvāko dienu laikā,» viņš atklāja Francijas telekanālam CNEWS.

«Tā būs ļoti smaga kauja, bet būtiska,» piebilda ministrs.

Raka, kas ir «Islāma valsts» pašpasludinātā galvaspilsēta, kopā ar Irākas pilsētu Mosulu ir džihādistu galvenie atlikušie bastioni.

«Islāma valsts» Sīrijā saskaras ar aizvien lielāku spiedienu, cīnoties gan pret Krievijas atbalstīto Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, gan arī nemiernieku grupējumiem.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu