«United Airlines» izmestais ārsts pieprasījis seksu apmaiņā pret recepšu medikamentiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Vjetnamiešu izcelsmes amerikāņu ārsts, kurš brutāli tika izsēdināts no «United Airlines» lidmašīnas, ticis tiesāts par homoseksuāliem sakariem apmaiņā pret medikamentu receptēm, kā rezultātā zaudējis savu ārsta licenci. Pēc tam viņš pievērsies profesionālai pokera spēlēšanai.

Deivids Dao (69), kopš «United Airlines» lidmašīnas incidenta videomateriāls ar viņa asiņaino seju parādījās lielākajos ārvalstu medijos, kļuvis par vienu no pēdējo dienu ziņu virsrakstu «galvenajiem varoņiem». Arī Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers šo video komentējis kā «satraucošu», raksta «The Telegraph».

Ārsts ASV ieradās kā bēglis no Vjetnamas, kur pirms tam studēja medicīnu. Studijas viņš pabeidza Kalifornijā, bet 1980. gadā pārcēlās uz Indiānu. Tur Mičiganas pilsētā viņš strādāja par cietuma ārstu, taču pēc gada darbu pameta, jo kāds ieslodzītais viņu mēģināja nožņaugt ar stetoskopu.

Viņš pārcēlās uz Kentuki, taču 2003. gadā viņu apsūdzēja par virkni nelegāli izrakstītu pretsāpju medikamentu recepšu. Tiesā arīdzan atklājās, ka Dao apmaiņā pret medikamentu receptēm pieprasījis seksuālas attiecības ar vīriešu dzimuma pacientu.

Viņam tika atņemta ārsta licence, un 2004. gada novembrī viņš tika notiesāts sešās epizodēs - piespriests divu gadu nosacīts sods, astoņi mēneši cietumā un 5000 dolāru liela soda nauda.

Tā kā praktizēt medicīnu precētajam piecu bērnu tēvam Dao bija aizliegts, tad 2006. gadā viņš pievērsās profesionālai pokera spēlei. 2009. gadā kādā turnīrā viņš ieguva otro vietu, laimējot 117 000 dolāru.

Pats Dao nav publiski komentējis incidentu. «United Airlines», it sevišķi pēc akciju cenu krituma biržā, nākusi klājā ar vairākiem paziņojumiem, kā arī atvainojusies.

«United Airlines» izpilddirektors Oskars Muness iepriekš skaidroja, ka tad, kad apkalpes personāls pirmo reizi vērsies pie pasažiera, lai paziņotu viņam, ka jāpamet lidmašīna, viņš esot «pacēlis balsi un atteicies piekāpties». Katru nākamo reizi, kad personāls atkārtojis, ka viņam būs jāatstāj lidmašīna, viņš «atteicies un kļuvis arvien kareivīgāks».

Šis incidents noticis vien dažas nedēļas pēc tam, kad «United Airlines» stjuarte aizliedza iekāpt lidmašīnā divām jaunietēm, jo viņas bija ģērbušās legingos. Aviokompānija pēc tam savā oficiālajā «Twitter» kontā norādīja, ka šāds solis sperts tāpēc, ka meiteņu apģērbs neesot atbildis kompānijas politikai. Uzņēmums nosaka, ka pasažieriem lidaparāta salonā jāierodas atbilstoši ģērbtiem. Neesot atļautas arī basas kājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu