Dzīve Kalifornijas lielākajā imigrantu aizturēšanas centrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Roberto Galans (33) pirmo reizi cilvēku kontrabandistam samaksāja 3000 dolāru, lai tas viņu 1997. gadā nelegāli ievestu ASV no Salvadoras. Kopš tā laika viņš jau ir divas reizes deportēts, taču vienmēr pamanījies atgriezties.

Nu viņš atkal ir aizturēts. Kamēr tiek kārtotas izraidīšanas procesa formalitātes, Roberto uzturas Adelanto aizturēšanas centrā netālu no Sanberdardinjo Kalifornijā kopā ar vēl vairāk nekā 1800 citiem imigrantiem, kuri gaida deportācijas paziņojumu pēc tam, kad viņus arestējuši ASV Imigrācijas un muitas dienestu (ICE) aģenti.

Galans, kurš Kalifornijā ir notiesāts par marihuānas tirdzniecību un šaujamieroča glabāšanu, nēsā sarkanu formastērpu, tādējādi apliecinot, ka viņš ir «augsta riska pakāpes» aizturētais, kurš ir izdarījis nopietnu pārkāpumu un pavadījis laiku valsts vai federālajā cietumā.

Citi ieslodzītie nēsā zilus formastērpus, kas nozīmē, ka viņiem nav sodāmību vai ir izdarījuši ļoti nelielus pārkāpumus, vai arī oranžus, kas apzīmē smagākus noziegumus, taču ne kriminālnoziegumus, raksta «Reuters».

«Es nevēlos, lai mani deportē... Es vēlos palikt ASV kopā ar savu ģimeni,» saka Galans, kurš apcietinājumā atrodas 20 mēnešus. Viņa māte, sieva un divi bērni ASV dzīvo legāli. «Viņi jūtas slikti, jo mēs vēlamies dzīvot kopā.» Galans šomēnes saņems lēmumu par savu pēdējo apelāciju.

Foto: Reuters/Scanpix

«Es redzu cilvēkus cenšamies šeit palikt, cīnoties par savu lietu divus, trīs, četrus, vairāk nekā četrus gadus, bet tad viņiem liedz visu,» atklāj Galans.

Pēc stāšanās amatā janvārī ASV prezidents Donalds Tramps parakstīja rīkojumu par robežu drošību, kas līdztekus citiem pasākumiem paredz tūlītēju imigrantu izraidīšanu pēc aizturēšanas un viņu paturēšanu ieslodzījumā, kamēr tas tiek nokārtots.

Kamēr aizturētie gaida deportāciju, katrs laiku pavada pēc saviem ieskatiem. Citi socializējas, skatoties filmas vai televīziju, spēlējot galda spēles, savukārt citi nododas vientulībai. Starp ieslodzītajiem ir arīdzan aptuveni 240 sievietes, kuras uzturas atsevišķās kazarmās.

Foto: Reuters/Scanpix

Ieslodzītajiem ir pieejama bibliotēka, klīnika, dievkalpojumi un atpūtas zona, kur var spēlēt futbolu un basketbolu.

Deivids Marins, augstākā līmeņa Imigrācijas un muitas dienesta ierēdnis atklāj, ka kopš Trampa stāšanās amatā ikdienas procesos daudz nav mainījies. «Mēs aizvien koncentrējamies uz ārvalstu noziedznieku arestēšanu. Tas ir mūsu ieguldījums sabiedrības drošībā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu