«Tūristes» noīrēto dzīvokli pārvērš par vienas nakts bordeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Es jūtos piesmiets un pievilts, it kā mani būtu piespieduši darīt ko tādu, ko parasti nedarītu,» saka Kolins (vārds ir mainīts) no Lielbritānijas (pilsētu neatklāj), kurš savu dzīvokli par 85 britu mārciņām (aptuveni 100 eiro) dienā izīrē tūristiem, jo pats mitinās citā pilsētā.

«Viņas veica rezervāciju «Airbnb» mājaslapā. Pēc tam viņas uzrakstīja ziņu, ka vēlas maksāt skaidrā naudā, kas man šķita nedaudz aizdomīgi, tāpēc es atteicu,» Kolins atklāj BBC. «Tas ir ne tikai pret noteikumiem, bet arī gadījumā, ja kas noiet greizi, tad tā ir rezervācija ārpus mājaslapas, kurai nav garantiju. Tikpat labi tu vari paņemt kādu no ielas!»

Dienā, kad sievietēm dzīvokli vajadzēja pamest, Kolins saņēma īsziņu ar tekstu: «Mums bija smaga nakts. Vai varam doties prom dažas stundas vēlāk?»

Īsziņas parakstā bija arī sievietes vārds. Tā kā vārds bija neparasts, Kolins joka pēc to ierakstīja «Google» meklētājā.

Ierakstot šo vārdu «Google» un pievienojot klāt dzīvokļa noīrētājas vārdu, «izl'eca» fotogrāfija, kurā bija redzamas abas sievietes. Tajā brīdī Kolins uzzināja, ka viņa viešņas ir augstas klases prostitūtas.

Izskatījis abu sieviešu reklāmas sludinājumus, viņš uzzināja, ka par vienas nakts pakalpojumu cena ir 1300 mārciņas (aptuveni 1500 eiro). Sievietes dzīvokli bija noīrējušas uz divām dienām – tātad katra Kolina dzīvoklī nopelnīja 2600 mārciņas (aptuveni 3000 eiro).

«Sajūta bija līdzīga kā pirms daudziem gadiem, kad nācās steigties mājās no darba, jo šķita, ka biju uz karstas plīts atstājis trauku dvieli.»

Kad Kolins ieradās dzīvoklī, degunā iesitās vīna un smaržu aromāti. Zem gultas viņš uzgāja prezervatīvu iepakojumus, bet atkritumu spainis bija pilns ar salvetēm un izlietotiem prezervatīviem. To visu viņam nācās savākt pašam ar rokām. «Tur bija arī apmēram septiņas vai astoņas vīna pudeles, tiesa, diezgan parasts Prosecco un Pinot Grigio

Neskatoties uz piedzīvoto šoku, Kolinam nedeva mieru doma, ka šīs sievietes nemaz necentās maskēt pēdas vai slēpt savu nodarbošanos. Visa nepieciešamā informācija par viņām bija pieejama internetā.

Kolins sazinājās ar policiju un visu izstāstīja. «Es viņiem sniedzu visu iespējamo informāciju, jo biju arī satraucies, ka, iespējams, pārkāpju likumu, izīrējot dzīvokli prostitūtām. Viņi visu pierakstīja un paņēma manu kontaktinformāciju,» atklāj Kolins. Pēc tam gan viņš no policijas nekādas ziņas vairs nesaņēma, un pats arī vairāk pie kārtības sargiem nevērsās.

«Es jūtos nedaudz pievilts. Ne tik daudz par sevi, bet arī par citiem cilvēkiem, kuri, neko nenojauzdami, izīrē savu dzīvokli, bet nevilšus tādējādi, iespējams, izdara noziegumu,» stāsta Kolins. «Es dzīvokli tagad vēlos pārdot. Vienkārši gribu no tā atbrīvoties, ja godīgi. Man tiešām patika tur dzīvot, bet tas nav tā vērts.»

BBC sazinājās arī ar «Airbnb», kas sniedza komentāru: «Mēs netolerējam šāda veida rīcību un nekavējoties izmeklēsim šo gadījumu. «Airbnb» ceļojot izmantojuši vairāk nekā 160 miljoni cilvēku, un nelāga pieredze ir ļoti reti.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu