Junkers nosauc EP deputātus par smieklīgiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers otrdien nosaucis Eiropas Parlamenta (EP) deputātus par smieklīgiem. «Jūs esat smieklīgi!» paziņoja EK prezidents.

(Papildināta ar 8. un 9.rindkopu.)

Junkeru sadusmoja mazais deputātu skaits, kas bija ieradies uz debatēm Strasbūrā par Maltas ES prezidentūru, kas noslēdzās piektdien.

Junkers sacīja, ka fakts, ka ieradušies tikai 30 parlamenta locekļi, liecina, ka parlaments nav nopietns.

Viņš piebilda, ka gadījumā, ja klāt būtu Vācijas kanclere Angela Merkele vai Francijas prezidents Emanuels Makrons, situācija būtu citādāka.

Junkeru pārtrauca Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni, lūdzot viņu mainīt savu toni un atturēties no vārda «smieklīgs» lietošanas.

Reaģējot uz to, Junkers paziņoja, ka nekad vairs neapmeklēs šādu sanāksmi, un uzsvēra, ka EP ir jārespektē mazāko dalībvalstu prezidentūras.

Vēlāk avots Eiropas Parlamentā pavēstīja, ka pēc šī incidenta Junkers un Tajāni tikušies, un «Junkers sacījis, ka nožēlo, ka debašu laikā lietojis tādus vārdus».

Tajāni «uzskata jautājumu par slēgtu, jo vissvarīgākais ir sadarbība starp [ES] institūcijām un to kopīgais darbs pilsoņu labā», piebilda avots

ES dalībvalstis rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem uzņemas ES prezidentūru, kas tagad uzticēta Igaunijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu