Tramps paziņo par «ļoti labām» attiecībām ar Putinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAUL LOEB / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien sniegtā intervijā paziņoja, ka viņš «ļoti labi» satiek ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, pēc abi prezidentu vairāk nekā divas stundas ilgas tikšanās Hamburgā pagājušajā nedēļā.

«Cilvēki saka: «Ak, viņiem nevajadzētu satikt.» Nu, kas ir šie cilvēki, kuri to saka? Es domāju, ka mēs satiekam ļoti, ļoti labi,» Tramps sacīja sarunā ar evaņģēlisko kristiešu līderi Petu Robertsonu kristīgajā telekanālā «Christian Broadcasting Network» (CBN).

«Mēs esam ļoti spēcīga kodollielvalsts, un viņi (Krievija) arī tāda ir. Nav jēgas neuzturēt kāda veica attiecības,» teica Tramps.

Tramps, kurš ir ticis kritizēts par nevēlēšanos tieši kritizēt Putinu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn, intervijā CBN sacīja, ka viņam un Putinam bijusi «lieliska tikšanās» piektdien G20 samita ietvaros.

«Viena lieta, ko mēs paveicām, ir pamiers lielā Sīrijas ostas pilsētā, kur bijusi milzu trakošana un milzu slepkavošana,» teica Tramps.

«Pamiers ir ievērots četras dienas .... Tas ir tāpēc, ka prezidents Putins un prezidents Tramps panāca vienošanos, un tā ir ievērota.»

Tramps sacīja, ka viņam šķiet, ka Putins būtu devis priekšroku Hilarijas Klintones uzvarai ASV prezidenta vēlēšanās, lai gan saskaņā ar ASV izlūkdienestu paziņojumiem Putins rīkojis slepenu kampaņu Klintones sakāves veicināšanai.

«Mēs esam visstiprākā valsts pasaulē, un mēs kļūstam arvien stiprāka, jo es esmu liela militārpersona. Piemēram, ja Hilarija būtu uzvarējusi, mūsu armija tiktu sagrauta,» sacīja Tramps.

«Tāpēc es saku – kāpēc lai viņš gribētu mani? Jo es no pašas pirmās dienas gribēju stipru armiju, un viņš negrib to redzēt,» teica Tramps.

Putins sestdien paziņoja, ka viņam ir cerības uz divpusējām attiecībām pēc tikšanās ar Trampu.

«Tramps, kuru jūs redzat televīzijā, ļoti atšķiras no īstā Trampa,» Putins sacīja reportieriem G20 samitā Vācijā.

«Viņš lieliski saprot, ar ko runā, un ātri atbild uz jautājumiem. Es domāju, ka ir nodibinātas personīgas attiecības,» teica Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu