ASV Kongress varētu izvērst pasākumus cīņā pret Krievijas propagandu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

ASV likumdevēji varētu apstiprināt īpašu programmu pretdarbībai Krievijas propagandai, ja Valsts departaments nespers aktīvus soļus šajā virzienā, ārpolitikas resoru brīdinājis ietekmīgais kongresmenis Eliots Engels.

Demokrātu kongresmenis, kurš ir viens no Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas vadītājiem, nosūtījis vēstuli valsts sekretāram Reksam Tilersonam, kurā pausts aicinājums izstrādāt atbilstošu stratēģiju un sadarboties ar Kongresu tās iemiesošanā.

«Pretējā gadījumā Pārstāvju palāta un Senāts būs spiesti meklēt likumdošanas alternatīvas tam, lai pret Krievijas un «Islāma valsts» radītajiem draudiem izturētos ar pienācīgo nopietnību,» teikts kongresmeņa vēstulē.

Vēstules iemesls ir nule kā atklātībā nākusī informācija par to, ka Valsts departaments nav iztērējis 80 miljonus dolāru, ko Kongress tam piešķīris ārvalstu - pamatā Krievijas - propagandas un dezinformācijas neitralizācijai.

Žurnāls «Newsweek» vēl pirmdien ziņoja, ka Pārstāvju palātas spīkers Pols Raiens kļuvis par Krievijas tīmekļa robotprogrammatūru uzbrukumu upuri. Šie boti tviterī izplatījuši prasības, lai Raiens atkāpjas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu