ASV vēstnieks: Neatrisinātā Ukrainas problēma ir galvenais faktors attiecībās ar Krieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tas, ka Ukrainas problēma joprojām nav atrisināta, ir galvenais faktors Krievijas un ASV attiecību attīstībā, intervijā radio «Brīvība» un «Amerikas balss» atzina Savienoto Valstu vēstnieks Krievijā Džons Trefts.

Atbildot uz jautājumu par Krievijas veikto Krimas aneksiju, diplomāts sacīja, ka spēka pielietošana jebkuras suverēnas valsts teritorijā ir nepieņemama, kā arī uzsvēra nepieciešamību atrisināt «Doņeckas un Luhanskas jautājumu» un «galu galā - Krimas».

Viņš arī pauda cerību, ka Vašingtona un Maskava atturēsies no diplomātisko misiju tālākas samazināšanas.

Īpašu uzvaru Trefts lika uz Vašingtonas un Maskavas sadarbību Sīrijā, kur līdzās Jordānijas robežai un Golānas augstienēm veiksmīgi tiek uzturēts ugunspārtraukšanas režīms.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu