«Frontex»: Patvēruma meklētāju pieplūdums Itālijā samazinājies, bet Spānijā saglabājies augsts

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Patvēruma meklētāju pieplūdums Itālijā augustā ievērojami samazinājies, bet Spānijā saglabājies augsts, pirmdien paziņojusi Eiropas Savienības (ES) robežaģentūra «Frontex».

Salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, augustā Itālijā ieradās par 60% mazāk patvēruma meklētāju, proti, 4500, taču Spānijā un Grieķijā migrantu pieplūdums saglabājās liels.

Eiropas Savienībā (ES) augustā kopumā ieradās 12 200 migrantu, bet pēdējos astoņos mēnešos kopā - 142 700, kas ir par divām trešdaļām mazāk nekā pagājušā gada pirmajos astoņos mēnešos.

Saskaņā ar «Frontex» datiem Spānijā augustā ieradās 2400 patvēruma meklētāji, kas ir divreiz vairāk nekā pagājušā gada augustā. No janvāra līdz augustam kopumā Spānijā ieradās 13 600 migrantu, kas ir trīsreiz vairāk nekā 2016.gada pirmajos astoņos mēnešos.

Grieķijā augustā migrantu pieplūdums palielinājās par 25%, salīdzinot ar jūliju, un bija attiecīgi 4200. Šā gada pirmajos astoņos mēnešos Grieķijā ieradās 21 100 migranti, kas ir desmitā daļa no patvēruma meklētāju skaita, ko Grieķija pieredzēja 2016.gada pirmajos astoņos mēnešos.

Itālijā no janvāra līdz augustam ieradās 99 800 patvēruma meklētāju, kas ir par 13% mazāk nekā pagājušā gada pirmajos astoņos mēnešos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu