Tramps: Pasaules kārtības pamatā ir suverēnas valstis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps, pirmo reizi uzstājoties ar runu ANO Ģenerālajā Asamblejā, otrdien izklāstīja savu priekšstatu par pasaules kārtību, kas būtu balstīta stiprās «suverēnās valstīs», nevis daudzpusējās aliansēs.

(Pievienots teksts pēc 3.rindkopas.)

«Kamēr būšu amatā, es par visu augstāk turēšu Amerikas intereses, taču pildot mūsu saistības pret citām valstīm, mēs saprotam, ka ikviena interesēs ir tiekties pēc nākotnes, kurā visas valstis var būt suverēnas, plaukstošas un drošas,» norādīja Tramps.

«Amerika dara vairāk nekā vienīgi runā par Apvienoto Nāciju hartā paustajām vērtībām,» piebilda Baltā nama saimnieks. «Mūsu pilsoņi maksājuši augstāko cenu, lai aizstāvētu mūsu brīvību un daudzu citu šajā zālē pārstāvēto valstu brīvību.»

Viņš nosodīja Ukrainas un Dienvidķīnas jūras reģiona valstu suverenitātes apdraudējumu, lai gan nedz Krieviju, nedz Ķīnu vārdā neminēja.

«Mums jānoraida suverenitātes apdraudējumi, sākot no Ukrainas līdz Dienvidķīnas jūrai,» uzsvēra Tramps. «Mums jāaizsargā tiesību ievērošana, robežu ievērošana un respekts pret kultūru.»

Viņš arī brīdināja, ka ASV var nākties pilnībā iznīcināt Ziemeļkoreju, ja Kima Čenuna režīms radīs kodoldraudus saviem kaimiņiem.

«Savienotajām Valstīm ir liels spēks un pacietība, taču, ja tās būs spiestas aizstāvē sevi vai savus sabiedrotos, mums nebūs citas izvēles kā pilnībā iznīcināt Ziemeļkoreju,» norādīja ASV līderis.

Viņš piebilda, ka Kims ir uzsācis «sev un savam režīmam pašnāvniecisku misiju» un ka Vašingtona ir gatava ķerties pie galējiem līdzekļiem, lai gan joprojām cer, ka tas nebūs nepieciešams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu