Austrālija: neaptverami, ka MH370 mistērija nav atrisināta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas izmeklētāji gala ziņojumā par aviokompānijas «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīnas mīklaino pazušanu 2014.gadā norāda, ka tas esot «gandrīz prātam neaptverami», ka ar mūsdienu tehnoloģijām lidaparātu nav izdevies atrast, vēsta raidorganizācija BBC.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Teju trīs gadus ilgusī meklēšana Indijas okeānā tika izbeigta šā gada janvārī, tā arī neatrodot nekādas lidmašīnas pēdas.

«Tas ir gandrīz prātam neaptverami un sociāli nepieņemami, ka modernās aviācijas ērā, kad desmit miljoni pasažieru katru dienu pārvietojas komerciālajās lidmašīnās, var pazust liels komerciālais lidaparāts un pasaule nespēj noskaidrot, kas notika ar lidmašīnu un tajā esošajiem cilvēkiem,» otrdien paziņoja Austrālijas Transporta drošības birojs. «Par spīti milzīgajām pūlēm, ko meklēšanā ieguldīja simtiem cilvēku no visas pasaules, lidmašīnas atrašanās vieta nav zināma.»

Ziņojumā atkārtotas iepriekšējās aplēses, ka «Boeing 777» lidmašīna, visticamāk, atrodas apmēram 25 000 kvadrātkilometru attālumā no vietas Indijas okeāna dienvidos, kur notika meklēšana.

Tā bija starp lielākajām meklēšanas operācijām aviācijas vēsturē, kas notika gan uz sauszemes, gan ūdenī. Kad pirmais meklēšanas posms uz sauszemes, kas ilga 52 dienas, nenesa cerētos rezultātus, pārmeklēts tika jūras dibens vairāk nekā 120 000 kvadrātkilometru platībā.

2015. un 2016. gadā pie Indijas okeāna salu un Āfrikas krastiem tika izskalotas atlūzas, kas, iespējams, nāca no MH370. Jaunākās aplēses par iespējamo lidmašīnas avārijas vietu balstītas uz satelītu datiem.

Austrālijas valdība norādīja, ka meklēšana tiks atsākta tikai tādā gadījumā, ja parādīsies jauni un «ticami» pierādījumi.

Tikmēr Malaizijas valdības izmeklēšana par notikušā apstākļiem turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu