IAEA vadītājs: Irāna pilda kodolvienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ANO atomenerģijas aģentūras vadītājs Jukija Amano pirmdien apstiprināja, ka Irāna ievēro 2015.gadā ar lielvarām noslēgtās kodolvienošanās nosacījumus.

«Es varu apliecināt, ka saistības kodolenerģijas jomā, ko Irāna uzņēmusies [kodolvienošanās ietvaros], tiek pildītas,» konferencē Romā sacīja Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) vadītājs.

Arī IAEA pagājušā mēneša ziņojumā tika apliecināts, ka Irāna ievēro saistības programmas ietvaros, kas paredz apturēt dažas Teherānas kodolaktivitātes.

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni atzina - tas, ka Irāna ievēro kodolvienošanās nosacījumus, apstiprināts vismaz astoņos atsevišķos gadījumos.

Ir pienācis laiks «investēt starptautiskajā sadarbībā un atvērt jaunus kanālus, nevis graut tos, kas mums jaut ir», runājot ar videosavienojuma starpniecību, sacīja ES diplomāte. Un šobrīd «pavisam noteikti nav laiks, lai tos izjauktu».

Ņemot vērā pieaugošos Ziemeļkorejas draudus, «mēs nevaram atļauties atvērt jaunu fronti», uzsvēra Mogerīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu