ASV koalīcija: Irākā un Sīrijā palikuši mazāk nekā 3000 «Islāma valsts» karotāju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV vadītās starptautiskās pretdžihādistu koalīcijas aplēses liecina, ka Irākā un Sīrijā palikuši mazāk nekā 3000 džihādistu grupējuma «Islāma valsts» karotāju, otrdien pavēstīja koalīcijas pārstāvis sakariem ar presi.

«Atbilstoši šā brīža aplēsēm ir palikuši mazāk nekā 3000 «Islāma valsts» karotāju. Viņi joprojām ir drauds, un mēs turpināsim atbalstīt mūsu partneru bruņotos spēkus, lai viņus sakautu,» tviterī apliecināja ASV armijas pulkvedis Raiens Dilons.

Koalīcija apmācījusi 125 000 Irākas drošības spēku karotāju, ieskaitot 22 000 kurdu zemessargu, tvitera jautājumu un atbilžu sesijas gaitā atzina Dilons.

Vaicāts, vai ASV plāno Irākā vai Sīrijā izveidot pastāvīgas armijas bāzes pēc «Islāma valsts» sakāves, Dilons atbildēja noliedzoši.

«Nē. Irākas valdība zina, kur un cik daudzi koalīcijas pārstāvji šeit ir, lai atbalstītu operāciju un sakautu «Islāma valsti«. Visas bāzes vada irākieši,» uzsvēra Dilons.

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», grupējums tagad zaudējis 96% no savām agrākajām teritorijām.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu