Lielbritānijā sniegs izraisa haosu: slēdz skolas, brīdina autovadītājus

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā negaidīti strauji iestājusies ziema. Sniega un zemās gaisa temperatūras dēļ uz laiku slēgtas simtiem skolas un ir spēkā dzeltenais brīdinājums par «melno ledu» uz ceļiem, vēsta portāls «The Independent». Svētdien Velsā sniega segas biezums sasniedza 32 centimetrus.

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra Nortamberlendā nokritās līdz -11,6 grādiem pēc Celsija. Tiek prognozēts, ka šonakt temperatūra varētu sasniegt -15 grādus, kas Lielbritānijā ir neparasta parādība.

Aukstais laiks radījis lērumu dažādu problēmu - aizkavējušies un tikuši atcelti lidojumi, traucēta arī vilcienu satiksme. Anglijā un Velsā simtiem skolas tikušas slēgtas, kā arī uz laiku atcelta pašvaldību apmaksāto skolas autobusu kursēšana.

Foto: EPA/Scanpix

Pagājušonedēļ Lielbritāniju sasniedza ciklons «Kerolaina», nesot stipru vēju un salu. Spēcīgo vēju dēļ vairāki desmiti tūkstoši mājsaimniecību palika bez elektrības, taču līdz šim lielākajā daļā māju elektrības piegāde atkal atjaunota.

Ceļu drošības uzņēmuma RAC runasvīrs norāda, ka pārvietošanās ar auto aizņems «divas līdz trīs reizes vairāk laika nekā parasti». Viņš arī brīdināja par «melno ledu» uz ceļiem un aicināja braukt lēni un ievērot drošu attālumu starp savu un priekšā braucošo auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu