Īrijas piloti pirms sarunām ar «Ryanair» atceļ streiku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» Īrijā bāzēto pilotu arodbiedrība pirms sarunām ar lidsabiedrību atcēlusi trešdien plānoto streiku.

«Ryanair» piektdien paziņoja, ka tā uzaicinājusi pilotu arodbiedrības no visas Eiropas uz sarunām par to atzīšanu, ņemot vērā plānotos pilotu streikus vairākās Eiropas valstīs.

Lidsabiedrība sestdien pavēstīja, ka otrdien plāno tikties ar Īrijas arodbiedrību «Impact», ar ko ir saistīta Īrijas pilotu arodbiedrība (IALPA).

«Impact» sākotnēji bija pavēstījusi, ka pirms sarunām «Ryanair» neatcels streiku, tomēr vēlāk savu lēmumu mainīja.

«Arodbiedrība ir piekritusi tikties ar vadību otrdien,» paziņoja «Impact», paužot gatavību runāt arī ātrāk.

Plānoto streiku bija atbalstījuši 94% «Ryanair» Īrijā tieši nodarbināto pilotu. Kompānija gan tiešā veidā nenodarbina vairumu tās Īrijā izmantoto pilotu.

Aviokompānija piektdien pavēstīja, ka atzīs arodbiedrības, ja vien tās izveidos «Ryanair» pilotu komitejas, jo «Ryanair» nesadarbosies ar pilotiem, kuri lido konkurējošās aviosabiedrībās.

Lielbritānijas pilotu arodbiedrība BALPA sestdien paziņoja, ka pieņem «Ryanair» piedāvājumu, tomēr tikai tādā gadījumā, ja britu arodbiedrību federācijai TUC ļaus piedalīties turpmākās sarunās.

Itālijas pilotu arodbiedrība «Anpac» un Portugāles arodbiedrība SPAC arī atcēlušas nākamnedēļ plānotos streikus.

Piloti Vācijā tikmēr plāno Ziemassvētkos rīkot streikus, un to arodbiedrība «Vereinigung Cockpit» aicinājusi lidsabiedrību «pierādīt, ka tās paziņojums ir nopietns».

Spānijā piloti streikot neplāno, tomēr tās personāls lidostās apsver iespēju streiku rīkot 30.decembrī.

Streiki plānoti, pieprasot palielināt atalgojumu un uzlabot darba apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu