Klimata pārmaiņu cena? Dabas katastrofas šogad izmaksājušas $306 miljardus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CARLO ALLEGRI / REUTERS

Dabas katastrofu radītie zaudējumi pasaulē šogad sasnieguši 306 miljardus ASV dolāru, kas ir par 63% vairāk nekā pagājušajā gadā, liecina apdrošināšanas giganta «Swiss Re» apkopotā informācija. 2017. gadā radītie zaudējumi arī ievērojami pārsniedz pēdējo desmit gadu vidējo rādītāju, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Dabas katastrofas šogad visvairāk ietekmējušas Amerikas – Karību jūras reģionu; ASV dienvidaustrumu reģionos skāra vairākas viesuļvētras, Meksikā tika reģistrētas zemestrīces, bet Kaliforniju piemeklēja plaši mežu ugunsgrēki.

«Swiss Re» norāda, ka dabas katastrofās visā pasaulē dzīvību šogad zaudējuši vai bez vēsts pazuduši vairāk nekā 11 000 cilvēku, kas ir aptuveni tikpat, cik 2016. gadā.

Savukārt «Swiss Re» pētniecības struktūrvienības «Sigma» apkopotie dati liecina, ka apdrošinātie dabas katastrofu radītie zaudējumi šogad veidojuši 136 miljardus dolāru, kas ir divreiz vairāk nekā pagājušajā gadā. Tas ir arī trešais lielākais rādītājs kopš attiecīgas statistikas apkopošanas sākšanas.

«Swiss Re» uzver, ka globālā apdrošināšanas nozare ir pierādījusi savu spēju tikt galā ar pieaugošajiem dabas katastrofu radītajiem zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu