Uzbrukumā Krievijas militārajām bāzēm Sīrijā izmantoti bezpilota lidaparāti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MAKSIM BLINOV / Sputnik

Uzbrukumā Krievijas militārajām bāzēm Sīrijā piektdienas naktī izmantoti vairāk nekā desmit bezpilota lidaparāti, pirmdien paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija. Uzbrukums bija vērsts pret Hmeimimas gaisa spēku bāzi un Krievijas karaflotes bāzi Tartusā.

Krievijas spēkiem izdevās pārtvert vairākiem bezpilota lidaparātiem raidītos radiosignālus un pārņemt to savā kontrolē, paziņoja ministrija.

Pārējie bezpilota lidaparāti tika iznīcināti ar raķetēm, atklāja ministrija, piebilstot, ka lidaparātos atradās ārvalstīs ražotas profesionālas sprāgstvielas.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka lidaparātu novērtēšanā secināts, ka uzbrukumi varētu būt veikti no aptuveni 100 kilometru attāluma.

«Teroristu izmantotie inženiertehniskie risinājumi (..) varēja tikt iegūti tikai no valsts ar augsto tehnoloģiju iespējām satelīta navigācijas un tālvadības nodrošināšanai,» paziņoja ministrija, bet nevienu konkrētu valsti nenosauca.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu