ASV pieprasa «nekavējoties atbrīvot» Irānas politieslodzītos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Baltais nams trešdien pieprasījis Irānai atbrīvot visus demonstrantus, kas aizturēti neseno protestu gaitā. «[ASV prezidenta Donalda] Trampa administrācija ir dziļi satraukta par ziņām, ka Irānas režīms aizvadītās nedēļas laikā par piedalīšanos miermīlīgos protestos ir apcietinājis tūkstošiem Irānas pilsoņu,» teikts Baltā nama paziņojumā.

«Īpaši satraucoši ir ziņojumi par spīdzināšanu un nogalināšanu, atrodoties apcietinājumā,» teikts paziņojumā.

«Laikā, kad Irānas diktatūra apspiež savu pilsoņu pamattiesības, mēs neklusēsim un par pārkāpumiem sauksim Irānas līderus pie atbildības,» norādīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

«Savienotās Valstis aicina nekavējoties atbrīvot visus politieslodzītos, arī neseno represiju upurus,» teikts paziņojumā.

Protesti, kas sākās 28.decembrī ar demonstrācijām pret bezdarbu un korupciju un pārauga plašākos protestos pret valsts režīmu, bija lielākie, kādi satricinājuši Irānu kopš 2009.gada.

Protestos un nemieros no 28.decembra līdz 1.janvārim dzīvību zaudēja vismaz 21 cilvēks.

Kā skaidro Irānas amatpersonas, vairums aizturēto protestētāju jau ir atbrīvoti, bet apcietinājumā palikuši vienīgi galvenie kūdītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu