Merkele brīdina par domstarpībām, kas vēl jāatrisina koalīcijas sarunās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Vācijas partiju līderiem koalīcijas izveidošanas ceļā vēl priekšā stāv liels darbs, pirms atšķirības politisko grupējumu starpā tiks pārvarētas, piektdien brīdināja kanclere Angela Merkele.

Joprojām ir «vairāki ļoti nopietni domstarpību punkti», sacīja Merkele, ierodoties uz nākamo sarunu raundu starp viņas konservatīvo bloku (CDU/CSU) un centriski kreisajiem sociāldemokrātiem (SPD).

«Mums ir labā griba, lai tos pārvarētu,» viņa sacīja. «Bet mums priekšā vēl ir liels darbs».

«Es ceru, ka tas darbosies,» norādīja kanclere, atzīstot, ka «problēmas vēl nav atrisinātas».

Vienošanos par «lielās koalīcijas» atjaunošanu, kas pavērs Merkelei ceļu uz ceturto pilnvaru termiņu kanclera amatā, partijas cer panākt līdz svētdienai.

Merkeles kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas partneru Kristīgi sociālās savienības (CSU) ģenerālsekretārs Andreass Šoiers atzina, ka galīgās vienošanās panākšanu kavē zināmi šķēršļi, taču uzsvēra, ka partijas ir apņēmības pilnas tos pārvarēt.

«Mēs vēlamies piešķirt Vācijai jaunu dinamiku,» norādīja Šoiers.

Viņš gan piebilda, ka sarunas tomēr varētu ievilkties līdz pirmdienai vai pat otrdienai, jo saglabājušās vēl domstarpības veselības aprūpes un nodarbinātības jautājumos.

Tomēr koalīcijas līguma saskaņošana vēl nepieliks punktu ieilgušajam jaunās valdības veidošanas procesam pēc pagājušā gada septembrī notikušajām Bundestāga vēlēšanām, jo jebkura vienošanās vēl jāapstiprina SPD ierindas biedriem partijas iekšējā referendumā.

Ja sociāldemokrāti tomēr noraidīs atgriešanos «lielajā koalīcijā», Merkelei atliks vienīgi iespēja uzņemties mazākuma valdības vadību vai arī izsludināt jaunas vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu