Traģēdija uz ledus Igaunijā: ko pasažieri darīja, pirms mikroautobuss ielūza ledū?

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees.ee

Otrdien ap pusdienlaiku Igaunijā ledū ielūza mikroautobuss ar sešiem cilvēkiem. Diviem izdevās izķepuroties pašu spēkiem, bet četri cilvēki gāja bojā. Portāls «Postimees» raksta, ka pirms došanās liktenīgajā braucienā kompānija esot atpūtusies un iedzērusi mājā Tīstamā pašvaldībā Pērnavas rajonā.

Koka māja, kur seši cilvēki palika, pieder 51 gadu vecajai Merlei. Viņai un vēl kādam 41 gadu vecam vīrietim izdevās izglābties, norāda «Postimees». Cietušie tika nogādāti slimnīcā Pērnavā.

Tagad māja stāv drūma un tukša. Grūti iedomāties, ka pirms divām dienām tur notika svinēšana. Pie durvīm nolikta dakša - kā zīme, ka mājās neviena nav.

Foto: Postimees.ee

Vietējās degvielas uzpildes stacijas darbiniece «Postimees» stāsta, ka automašīnā atradās arī Valdo un Ranno - tēvs un dēls no Tīstamā.

«Es visu mūžu strādāju tirdzniecībā Tīstamā un viņus personīgi pazinu,» norāda Sīra Sāre. Viņa domāja, ka kompānija otrdien posās pie kāda ciemos, jo esot nopirkuši pīrādziņus un šokolādi, kā arī gribējuši iegādāties ziedus.

Sāre uzskata, ka tumšais «Opel Vivaro» mikroautobuss esot piederējis Valdo, bet to parasti izmantojis viņa dēls Ranno. Pārdevēja gan nezināja, kurš negadījuma brīdī atradās pie stūres.

Vietējie iedzīvotāji traģēdijas vietā noliek ziedus un sveces.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Igaunijas rietumu piekrastē starp Munalaidas ostu un nelielo Manilaidas salu Pērnavas līča rietumdaļā otrdien ledū ielūza mikroautobuss, kurā atradās seši cilvēki, un divus no viņiem - sievieti un vīrieti - izdevies izglābt, bet pārējie četri nogrima dzelmē.

Mikroautobuss nogrima otrdien ap plkst.12. Pirmo divu bojā gājušo mirstīgās atliekas no ūdens izceltas trīs stundas vēlāk, savukārt trešais bojā gājušais atrasts neilgi pēc plkst.19 vakarā. Meklēšanas aktīvā fāze tika pārtraukta trešdien, tā arī neatrodot ceturtā bojāgājušā mirstīgās atliekas.

Nav skaidrs, kāpēc mikroautobuss braucis pa ledu, jo nekādas ledus trases šai rajonā nav.

Kā Igaunijas medijiem stāstīja vietējie iedzīvotāji, mikroautobuss vispirms devies uz prāmi, kam bija jāatiet uz Kihnu salu, bet pēc tam nez kāpēc mainījis virzienu un izbraucis uz ledus, acīmredzot cerot doties uz Manilaidu.

Igaunijas policija sākusi noskaidrot notikušā detaļas. Šobrīd incidents uzskatāms par nelaimes gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu