ASV policija pārmeklē ar apšaudi draudējuša pusaudža mājas un atrod ieročus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Policija ASV Kalifornijas štatā ir atradusi šaujamieročus kāda pusaudža mājās, kurš bija draudējis sarīkot apšaudi savā skolā, trešdien paziņoja Losandželosas apgabala šerifa nodaļa.

Šerifs Džims Makdonels paziņoja, ka policija ir aizturējusi 17 gadus veco skolēnu, kurš bija izteicis šos draudus strīdā ar skolotāju piektdien – divas dienas pēc tam, kad cits pusaudzis bija nošāvis 17 cilvēkus vidusskolā Floridas štatā.

Pārmeklējot šā skolēna ģimenes mājokli pie Losandželosas, policisti atrada divas pusautomātiskās šautenes AR-15, kādas bija lietotas arī Floridas apšaudē, kā arī divas pistoles un munīcijas magazīnas.

Jaunietis bija draudējis, ka «viņš grasās pašaudīties skolā kaut kad tuvāko triju nedēļu laikā», sacīja Makdonels.

Draudus sadzirdēja skolas apsargs, kurš par to paziņoja varas iestādēm.

«Policisti uzzināja, ka 17 gadus vecais skolēns bija izdarījis daudz disciplināru pārkāpumu šajā skolā. Policisti arī uzzināja, ka viņa dzīvesvietas adresē ir reģistrēts pusautomātiskais ierocis «Smith & Wesson»,» teica Makdonels.

Skolēna vecākais brālis – 28 gadus vecs armijas veterāns – sacīja, ka atrastie ieroči pieder viņam, tomēr uz viņa vārda bija reģistrēta tikai viena no abām šautenēm AR-15.

Skolēns tika aizturēts par noziedzīgu draudu izteikšanu, savukārt viņa brāli aizturēja par nelicencētu ieroču glabāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu