Putins nosauc galveno Krievijas ienaidnieku un izvirza ambiciozu nabadzības samazināšanas mērķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ceturtdien sakot uzrunu Krievijas parlamentā, nosauca galveno Krievijas ienaidnieku, kā arī paziņoja, ka nākamo sešu gadu laikā nabadzības līmenis Krievijā ir jāsamazina uz pusi, ziņo Krievijas medijs RBK.

Putins uzsvēra, ka galvenais Krievijas ienaidnieks esot nevis potenciālie iekarotāji, bet gan attīstības apstāšanās.

Viņš uzskata, ka Krievijas nespēja pielāgoties pasaulē notiekošajām pārmaiņām var novest pie valsts bojāejas. Šobrīd pasaulē veidojas milzīgs tehnoloģiskais potenciāls, un tuvāko gadu laikā tam var būt izšķiroša loma Krievijas nākotnē.

«Tehnoloģisko izmaiņu ātrums nepārtraukti pieaug. Tie, kas izmantos šo tehnoloģisko vilni, izrausies tālu priekšā, bet tos, kuri to nespēs, šis vilnis aizslaucīs. Tehnoloģiskā atpalicība nozīmē drošības apdraudējumu un valsts ekonomisko iespēju samazināšanos, un tas var rezultēties suverenitātes zaudēšanā,» norādīja Putins.

Savā uzrunā Putins arī paziņoja, ka nabadzības līmenis Krievijā nākamo sešu gadu laikā ir jāsamazina uz pusi, vēsta Krievijas medijs «Meduza».

Prezidents izteicās, ka šobrīd uz nabadzības sliekšņa atrodas 20 miljoni Krievijas iedzīvotāju, tāpēc nepieciešams aktīvi strādāt, lai palielinātu valsts iedzīvotāju ienākumus.

18.martā Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas, un nav šaubu, ka tajās pārliecinoši uzvarēs pašreizējais Kremļa saimnieks Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu