Gandrīz 60% amerikāņu uzskata, ka Tramps ir rasists

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MANDEL NGAN / AFP

Vairāk nekā puse amerikāņu uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps ir rasists, lieca ziņu aģentūras «The Associated Press» un pētījumu centra NORC veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti. Trampu par rasistu uzskata 57% respondentu, vēsta ASV laikraksts «The Washington Post».

Jaunākā aptauja veikta laika periodā no 15. līdz 19 februārī, un tajā aptaujāti 1337 ASV iedzīvotāji.

Astoņi no desmit respondentiem, kas Trampu uzskata par rasistu, ir melnādainie, trīs ceturtdaļas – latīņamerikāņu izcelsmes, bet gandrīz puse – baltādainie iedzīvotāji.

Eksperti norāda, ka Trampa uzskatīšana par rasistu neesot nekāds jaunums, tomēr jaunākajā aptaujā prezidentu par rasistu atzinis lielākais respondentu īpatsvars kopš Trampa stāšanās prezidenta amatā.

Baltais nams jaunākās «The Associated Press» un NORC aptaujas rezultātus pagaidām nav komentējis, tomēr pats Tramps iepriekš vairākas reizes noliedzis, ka viņš ir rasists.

Pēdējo reizi viņš šādas apsūdzības centās atspēkot šā gada janvārī.

«Nē, es neesmu rasists. Es esmu vismazāk rasistiskais cilvēks, kādu jūs jebkad būsiet intervējuši,» toreiz žurnālistiem norādīja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu