Igaunijas Iekšlietu ministrija nosoda par vardarbību notiesāta sīriešu bēgļa piedalīšanos integrācijas pasākumā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas Iekšlietu ministrija nosodījusi par vardarbību pret sievu notiesāta sīriešu bēgļa piedalīšanos labdarības fonda «Igaunijas bēgļu padome» organizētā integrācijas pasākumā un vēlas papildināt savu vienošanos ar fondu ar nosacījumu, kas izslēgtu līdzīgu gadījumu atkārtošanos.

Trīs dienas pēc pasākuma, kas notika Viljandi, «Igaunijas bēgļu padome» nosūtīja ministrijai detalizētu vēstuli, kurā tika pastāstīts par šo pasākumu un tā dalībniekiem.

Vēstulē minēts, ka pasākumā piedalījies arī Sīrijas pilsonis Samers Htabs, kuru Igaunijas tiesa pagājušajā gadā notiesāja par vardarbību pret sievu un draudiem viņu aizdedzināt.

2016.gada 12.novembrī Htabs sastrīdējies ar sievu, un, pēc plašsaziņas līdzekļu vēstītā, strīda iemesls bijis greizsirdība. Viņš sasējis sievai rokas ar līmlenti, pielietojis pret viņu vardarbību un izvarojis, kā arī aplējis ar degšķidrumu un draudējis aizdedzināt.

Tiesa Htabam, kuram Igaunijā piešķirts bēgļa statuss, piesprieda trīs gadu cietumsodu, no kura divi ieslodzījuma gadi jāizcieš nosacīti. Notiesātajam tika noteikts trīs gadu pārbaudes laiks, kā arī aizliegts tuvoties sievai trīs gadus.

«Igaunijas bēgļu padomes» pasākumā Htabs iepazīstināja dalībniekus ar Sīrijas tradicionālajām dejām.

«Igaunijas bēgļu padomes» projekta vadītāja Poļina Poļakova sacīja, ka fonds neuzskata Htaba piedalīšanos par ētiski apšaubāmu.

Poļakova arī pauda pārliecību, ka pārējie pasākuma dalībnieki nav bijuši jāinformē par Htaba sodāmību, jo katram cilvēkam ir tiesības uz jaunu sākumu un tiesības integrēties sabiedrībā.

Igaunijas Iekšlietu ministrija nosodīja Htaba aktīvo piedalīšanos fonda pasākumā, norādot, ka viņa sodāmības dēļ iespējams pasākuma negatīvs atspoguļojums medijos, kas savukārt var kavēt integrācijas projekta mērķu sasniegšanu.

Ministrija paziņoja, ka vēlas mainīt ar «Igaunijas bēgļu padomi» noslēgto vienošanos par atbalstu, iekļaujot nosacījumu, kas izslēgtu šādu gadījumu atkārtošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu