Kopš Kolumbainas slaktiņa pagājuši 19 gadi, bet ASV skolēni joprojām nejūtas droši

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV piektdien Kolumbainas slaktiņa 19. gadadienā tūkstošiem skolēnu, protestējot pret valdības nespēju vērsties pret vardarbību, kas notiek ar šaujamieroču izmantošanu, demonstratīvi pametīs klašu telpas.

«Mēs protestējam pret Kongresa, valsts un vietējās varas nespēju rīkoties, lai novērstu vardarbību ar šaujamieročiem,» protesta organizētāji norādīja savā tīmekļa vietnē.

«Amerika ir vienīgā valsts pasaulē, kur tik daudz cilvēku tiek nogalināti ar šaujamieročiem, un tomēr mūsu līderi neko šajā sakarībā nedara.»

Skolu demonstratīvās atstāšanas akcijas organizētāji aicina skolēnus vairāk nekā 2100 vietās pamest klašu telpas plkst. 10 (plkst. 17 pēc Latvijas laika). Tam sekos 13 sekunžu klusuma brīdis, šādi pieminot Kolumbainas slaktiņa 13 upurus.

1999.gada 20.aprīlī divi ar pistolēm un automātiem bruņojušies pusaudži Litltonas pilsētā, Kolorādo štatā, Kolumbainas vidusskolā nogalināja 12 skolēnus un vienu skolotāju.

Katru gadu vardarbībā, izmantojot šaujamieročus, ASV tiek nogalināti tūkstošiem cilvēku.

ASV 13 līdz 17 gadus vecu pusaudžu vidū 57% baidās par to, ka viņu skolās var notikt šaušana, liecina Pjū pētījumu centra aptaujas dati. Līdzīgas bažas ir 63% vecāku.

Neraugoties uz sabiedrības sašutumu pēc 14.februāra slaktiņa Pārlkendas skolā, Floridā, kur tika nogalināti 17 cilvēki, kā arī tam sekojušajām vērienīgajām protesta demonstrācijām, likumdevēju vidū nav manāmi tikpat kā nekādi centieni mainīt pastāvošos ieroču kontroles likumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu