Saulkrastu pludmalē 30 grādu karstumā vairākas stundas noguļ vīrieša līķis (245)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nedēļas nogalē Saulkrastos, blakus pludmales volejbola turnīra "Saulkrastu kokteilis" norises vietai, vairākas stundas 30 grādu karstumā jūras malā "nogulējis" kāda vīrieša līķis. Atbildīgie dienesti aizbildinās, ka par mirstīgo atlieku transportēšanu uz morgu jārūpējas nelaiķa radiniekiem.

Aculiecinieki aģentūrai LETA stāstīja, ka gados vecais vīrietis saļimis pludmalē, iespējams, karstuma ietekmē. Mediķi ieradās neilgi pēc izsaukuma un centās vīrieti atdzīvināt, arī izmantojot tā dēvēto elektrošoku, taču, konstatējot nāvi, devās prom.

Pludmalē bijusi arī kāda nelaiķa piederīgā, taču, pēc aculiecinieku stāstītā, tuvinieka nāves dēļ viņa, visticamāk, atradusies šoka stāvoklī.

Tajā pat vietā, kur vīrietis saļima, - pārpildītajā pludmalē blakus atpūtas centram "Koklītes" - mirušā ķermenis ticis apsegts ar dvieli, bet tikmēr "Koklītēs" turpinājās izklaides pasākums, skanēja mūzika, atpūtnieki garām nelaiķim gāja peldēties. Līķis pludmalē nogulējis vairākas stundas, līdz ieradās apbedīšanas biroja darbinieki.

"Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēma izsaukumu ap plkst.17 sestdienas pēcpusdienā. Vīrietis esot spēris pāris soļus ūdenī un saļimis. NMPD brigāde notikuma vietā ieradās četras minūtes pēc izsaukuma saņemšanas, taču elpošana un citas dzīvības pazīmes vīrietim vairs nebija," stāsta NMPD pārstāve Laura Bundule.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava apliecināja, ka arī policija saņēma informāciju par mirušo un notikuma vietā ieradās plkst.17.10. Mediķi jau bija uzrakstījuši atzinumu, ka vīrietis miris dabiskā nāve, tādēļ policisti pieņēmuši lēmumu atteikt sākt kriminālprocesu un aizbrauca.

"Kopā ar vīrieti pirms viņa nāves pludmalē atradās arī viņa radinieki. Saskaņā ar pieņemtajām normām radiem arī vīrieša mirstīgās atliekas pašiem bija jāaizgādā prom," skaidro policijas pārstāve.

Policija līķus uz morgu vedot tikai gadījumos, ja cilvēka nāvei ir krimināls raksturs vai arī tie atrodas publiskās vietās un nav iespējams atrast radiniekus.

Arī atpūtas centra "Koklītes" pārstāvis skaidroja, ka tuvumā bija mirušā vīrieša tuvinieki, tādēļ mediķi nelaiķi prom neveda, bet tuvinieki sazinājušies ar apbedīšanas biroju. Līdz ieradušies biroja pārstāvji, pagājušas aptuveni divas stundas.

"Koklītēs" nav tādu telpu, lai šādā gadījumā varētu piedāvāt vietu, kur cilvēka mirstīgās atliekas novietot līdz brīdim, kad tām atbrauktu pakaļ speciālie dienesti, piebilda atpūtas centra pārstāvis.

Komentāri (245)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu