Slepkavība kinoteātrī bijusi ar nodomu (422)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Slepkavībā nedēļas nogalē kinoteātrī "Forum Cinemas" ierocis nav ticis lietots nejauši. Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs šorīt sacīja, ka tā bijusi slepkavība ar nodomu. Viņš uzskata, ka slepkavības iemesls nav saistīts ar popkorna graušanu, kā izskanēja iepriekš. Zināms, ka sestdien kinoteātrī ar vairākiem šāvieniem nogalināts bankas "Citadele" augsta ranga darbinieks Aigars Egle.

Pievienota jaunākā informācija

Velšs šorīt intervijā Latvijas radio teica, ka slepkavības iemesls vēl tiks noskaidrots izmeklēšanā.

"Ir jāanalizē vainīgās personas subjektīvā puse - kāds bija konkrētais mērķis, kāpēc ierocis tika lietots. Šajā brīdī ir skaidrs, ka tā bijusi slepkavība ar nodomu."

Tā nav bijusi nejauša ieroča lietošana.

Bijuši četri mērķtiecīgi šāvieni, no kuriem cilvēks miris.

Kādēļ šāva? Vai saistībā ar popkornu?

Velšs pauda uzskatu, ka slepkavības iemesls nav saistīts tikai ar popkorna graušanu, kā izskanēja brīvdienās.

"Tā informācija, kas ir manā rīcībā, liecina, ka konflikta būtība ir bijusi nošautā uzvedība, kas robežojas ar likuma pārkāpumu. It kā viņš ir skaļi komentējis filmu, faktiski ar savu rīcību traucējis apkārtējiem."

Šāvējs noslepkavoto pirms tam brīdinājis, ka nevajadzētu traucēt apkārtējiem.

Velšs arī norādīja, ka iepriekš nav bijis iemesla, lai slepkavam nepiešķirtu ieroci un pārtrauktu ieroču nēsāšanas atļauju. Arī šos apstākļus vērtēs izmeklēšanā.

Nogalinātais - bankas vadošs darbinieks

Savukārt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) priekšnieks Rauls Kviesītis šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica, ka

nogalinātais bijis tas, kurš aizrādīja šāvējam par pārāk skaļu uzvedību kino seansa laikā.

Kviesītis izteica pateicību cilvēkiem, kas palīdzēja aizturēt vīrieti, kas izdarīja mērķtiecīgus šāvienus. Minētais vīrietis bija nolēmis pamest zāli, taču citi cilvēki viņu aizturēja.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka nošautais ir bankas "Citadele" Aktīvu un pasīvu pārvaldes nodaļas vadītājs Aigars Egle.

Filmas laikā noslepkavo cilvēku

Portāls TVNET jau vēstīja, ka sestdien Rīgas centrā esošajā kinoteātrī filmas laikā noslepkavots cilvēks.

Konfliktā bijuši iesaistīti divi - 1968. un 1983.gadā dzimuši - vīrieši, kuri agrāk nav bijuši pazīstami. Izskanējis, ka filmas "Melnais gulbis" seansa sākumā abi vīrieši sākuši konfliktēt par pārāk skaļu popkorna ēšanu, tad konflikts it kā pierimis, bet seansa beigās atkal eskalējis, līdz jaunākais vīrietis nāvējoši sašāvis vecāko.

Nāvējoši sašauts 1968.gadā dzimis vīrietis. Vīrietis nogalināts no legāli nēsāta ieroča, turklāt šāvējam oficiāli piederējuši vēl divi šaujamie. Kāda notikuma aculieciniece stāstīja, ka konflikts nav bijis skaļš - pirms šāviena faktiski nekas neesot liecinājis, ka kinozālē ir izcēlies konflikts.

Vairāk par notikušo un tā iespējamiem iemesliem, lūdzu, skatīt resursos. 

Komentāri (422)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu