Alfas darbinieks met ar alus pudelēm un notriec policistu (552)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mobilais reportieris

TVNET no neoficiāliem avotiem kļuvis zināms, ka automašīna "Audi", kas vakar Rīgā izraisīja vairākas avārijas, bēga no trafarētas, ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu braucošas policijas automašīnas "Opel". "Audi" atradušies "Alfa" darbinieki, kuri bija huligāniski izturējušies pret kādu sievieti un vīrieti.

Papildināta visa ziņa

Pie "Audi" stūres sēdējis alkohola reibumā esošs Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kārtības policijas pārvaldes patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieks, un automašīnā atradušies vēl divi vīrieši.

"Alfas" darbinieks "zīmējas" meitenes priekšā, rādot vidējos pirkstus

Ierosinātajā krimināllietā cietušā statusu guvušais vīrietis TVNET pastāstīja, ka policijas pakaļdzīšanās automašīnai "Audi" sākusies pēc "Alfas" darbinieku "zīmēšanās" cietušā draudzenes priekšā.

""Audi" Rīgas centrā piebrauca mums blakus, un tajā sēdošie sāka mēdīties, plātīties ar rokām un rādīt vidējos pirkstus. Vēlāk "Audi" mēģināja manas draudzenes vadītajai automašīnai nogriezt ceļu. Es izlikos, ka notiekošo filmēju ar telefonu, kas acīmredzami nepatika trim iereibušajiem "Audi" sēdošajiem cilvēkiem, un tie sāka auto apmētāt ar pudelēm, liet virsū alu un mēģināja nolauzt sānskata spoguli. Mēs ieslēdzāmies mašīnā un centāmies no trīs satrakojušamies vīriešiem aizmukt. Kas interesanti, ka brīdī, kad mukām, "Audi" aizmugurē sēdošais pa logu sāka vicināt policijas zizli," TVNET stāstīja notikumā iesaistītais.

Mūkot no "Audi", sieviete ar draugu pamanījuši policijas mašīnu, pie kuras piestājuši un policistiem lūguši palīdzību. Policija ar trafarētu "Opel" sākusi pakaļdzīšanos "Alfas" darbinieka vadītajai automašīnai.

"Alfas" darbinieka vadīts "Audi" bēg no policijas, izraisa vairākus satiksmes negadījumus un notriec policistu

"Audi" ceļu satiksmes negadījumus, par kuriem TVNET jau ziņoja, izraisīja, bēgot no policijas.

Automašīnas "Audi" it kā notriektais gājējs patiesībā bijis policijas darbinieks, kurš pirms tam atradās policijas automašīnā "Opel". Policijas automašīna aizturēšanas brīdī bija piebraukusi priekšā "Audi" un policijas darbinieks izlēcis no automašīnas, lai aizkavētu bēgošo "Alfas" darbinieku. "Audi" uztriecās virsū policistam un vairākus metrus turpināja braukt, neskatoties uz to, ka uz auto motora pārsega atradās policists. "Audi" turpināja mukt un pēc dažām minūtēm Dzelzavas un Nīcgales ielas krustojumā nobrauca no ceļa, ietriecoties apgaismes stabā, metāla nožogojumā un luksoforā. Visi trīs "Audi" pasažieri, no kuriem vismaz divi ir "Alfa" darbinieki, nogādāti slimnīcā.

"Alfas" darbinieka vārds iepriekš bijis KNAB redzeslokā

TVNET ir neoficiāla informācija, ka "Alfas" darbinieka vārds jau iepriekš bijis saistīts ar kukuļošanu un viņš nonācis konfliktā ar likumu.

Incidentā iesaistītais vīrietis TVNET atklāja, ka viņu uztrauc viņa paša un viņa draudzenes drošība, jo aizturētie esot izteikuši draudus. "Es ceru, ka vainīgie tiks sodīti un šoreiz viņi netiks cauri sveikā," sacīja cietušais.

Sākts kriminālprocess

VP RRP preses pārstāve Sigita Pildava apstiprināja, ka incidentā Purvciemā bijuši iesaistīti divi VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbinieki, kuriem negadījuma brīdī nav bijis jāstrādā. Automašīna "Audi", kurā atradušies policisti, piederējusi vienam no viņiem.

VP preses pārstāve Zane Maskaļonoka apstiprināja, ka viens no VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbiniekiem avārijas laikā atradies pie "Audi" stūres, būdams alkohola reibumā. Viņš patlaban ir aizturēts, bet otrs policists, kurš atradās automašīnā, ārstējas.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē un ja rezultātā fiziski cietuši cilvēki.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocess ir nosūtīts VP Iekšējās drošības birojam, un patlaban turpinās tā izmeklēšana, pastāstīja policijā.

Iereibis "Alfas" policists izraisījis vairākas avārijas

Kā ziņots, svētdien ap plkst. 12.35 Rīgā, Augusta Deglava ielā notika automašīnas "Audi" un "Opel" sadursme.

Vakar Augusta Deglava ielā automašīna "Audi" sadūrās ar automašīnu "Opel", pēc tam uzbraucot policistam. Policists pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas no slimnīcas tika palaists mājās.

Savukārt "Audi" no notikuma vietas aizbrauca un pēc dažām minūtēm Dzelzavas un Nīcgales ielas krustojumā nobrauca no ceļa, ietriecoties apgaismes stabā, metāla nožogojumā un luksoforā.

No avarējušās automašīnas slimnīcā tika nogādāts 1984.gadā dzimis vīrietis, kuram ārsti konstatēja galvas traumu, labā augšdelma lūzumu, traumatisko šoku un alkohola reibumu. Otram 1984.gadā dzimušajam vīrietim, kurš brauca automašīnā "Audi", ārsti konstatēja galvas traumu un alkohola reibumu. Trešā vīrieša dzimšanas dati TVNET nav zināmi.

Komentāri (552)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu