Pēc nezināma šķidruma iedzeršanas atrod piecu vīriešu līķus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Olainē, kādā sociālajā mājā, pēc nezināmas izcelsmes šķidruma iedzeršanas atrasti miruši pieci vīrieši, bet vēl viena sieviete nogādāta slimnīcā. Iespējams, vīrieši bija izdzēruši miskastēs atrastu šķidrumu.

Papildināts saskaņā ar jaunāko informāciju

Sievietes dzīvībai briesmas nedraud

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka kādā sociālajā namā policija sestdien atrada vīrieša līķi. Pirmdien šajā pašā namā policija atrada vēl četru vīriešu līķus, un vēl viena sieviete nogādāta slimnīcā.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa teica, ka sievietei sniegta pirmā medicīniskā palīdzība un viņa varēs turpināt ārstēties ambulatori.

Dzerts nezināms, zilas krāsas šķidrums

Pagaidām policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pagājušās piektdienas vakarā vīrieši pie miskastēm atraduši piecu litru pudeli ar zilas krāsas šķidrumu, kuru, visticamāk, dzēruši.

Vīriešiem nebija vardarbīgas nāves pazīmju, taču precīzu nāves cēloni policija noskaidros ekspertīzē un sāktajā kriminālprocesā.

Miruši darbspējīgi cilvēki

Olaines novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs pastāstīja, ka mirušie bija darbspējīgi pirmspensijas bezpajumtnieki, Olaines novada iedzīvotāji. Viņi atrasti sociālajā mājā Zemgales ielā 31, kurā bezpajumtniekiem bijušas ierīkotas pāris īslaicīgās uzturēšanās istabas, kurās, kad bijis lielāks sals, bezpajumtniekiem atļauts uzturēties vairākas dienas.

«Viņiem nebija darba, nebija iztikas, nebija jumta virs galvas. Tēju dzēruši vai ēduši un lietojuši kādu alkoholisko dzērienu, kas, izrādās, bijusi inde,» uzsvēra Pavlovičs.

Pašvaldība plāno noskaidrot, vai mirušajiem bija tuvinieki.

«Jau parādās, ka ir bērni un tā ir valsts situācija – kad tēvam nav kur dzīvot, tad nerūpējas, kad notiek kaut kas, tad viņi parādās. Skaidrs, ka tie bezpajumtnieki, kuriem nav zināmi radinieki, būs jāapglabā,» norādīja Pavlovičs.

Izkontrolēt nav iespējams

Domes priekšsēdētājs atzina, ka neesot lielu iespēju kontrolēt, ko bezpajumtnieki ienes istabiņās. «Ir atsevišķa ieeja, restes, ir dežurants. Ja cilvēks aiziet uz veikalu un paņem limonādes pudeli, paņem ko citu, tad, lai kontrolētu šķidrumu, laikam vispirms vajadzētu paprovēt,» sacīja novada mērs.

Jau ziņots, ka pērn novembrī Jelgavā pēc nezināma šķidruma lietošanas miruši trīs vīrieši. Vīrieši, iespējams, lietojuši nezināmas izcelsmes šķidrumu, par ko liecina notikuma vietā atrastā alus pudele ar šķidrumu, kam nav jūtama alkohola smaka.

Vīrieši bijuši regulāri alkohola lietotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu