Krāpnieks sola darbu Vācijā, bet aizved uz Bausku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Solot darba iespējas Vācijā, Rīgā uzdarbojas krāpnieks, kas jau no astoņiem darba meklētājiem izkrāpis 800 eiro un pats nozudis, TVNET informēja Valsts policijā. Darba meklētāji palika gan bez naudas, gan darba. Policija aicina uzmanīties un vienmēr rūpīgi izvērtēt darba sludinājumos izteiktos piedāvājumus.

Brīvdienās, 17.janvārī Rīgas Latgales policijas iecirknī vērsās vairākas personas, kuras pastāstīja, ka tikušas apkrāptas ar darba piedāvājumu ārzemēs. Policijā vērsās astoņi darba meklētāji, kā arī mikroautobusa šoferis, kurš bija nolīgts, lai it kā nogādātu darba meklētājus Vācijā. Darba meklētāji palika gan bez naudas, gan darba.

Cietušie policistiem pastāstīja, ka Latvijas sludinājumu portālā atraduši darba piedāvājumu Vācijā. Sazinoties ar sludinājuma ievietotāju, potenciālajiem strādniekiem detalizēti tika izstāstīts par darbu Vācijā, kas būs jādara, kā arī par to, kāda būs aizbraukšana.

Pēcāk tikusi norunāta izbraukšanas diena, tikšanās vieta un laiks. Ierodoties sarunātajā dienā, darba meklētājiem organizatoram bija jāsamaksā noteikta naudas summa 100 eiro apmērā, it kā par ceļa izdevumiem. Darba devējs bija sarunājis kādu mikroautobusa šoferi, kurš visus darba meklētājus nogādātu Vācijā.

Pa ceļam darba piedāvātājs mikroautobusa šoferim lūdzis iebraukt Bauskā, kur esot jāsatiek vēl kāds darba meklētājs. Aizbraucot uz norādīto vietu, darba piedāvātājs it kā devies satikt šo cilvēku un pēc tam vairs nav atgriezies. Policijā ir sākts kriminālprocess par krāpšanu.

Policija aicina iedzīvotājus, izskatot darba piedāvājumus, būt uzmanīgākiem un nebūt tik lētticīgiem,

kā arī nedot naudu svešām personām, nepārliecinoties par viņu identitāti un nenoskaidrojot sīkākas nianses par solīto darbu. Policija aicina par līdzīgiem krāpšanas gadījumiem ziņot policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu