Zolitūdes traģēdijas krimināllietas izskatīšana ilga, bet atbilstoša noteiktajam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zolitūdes krimināllietas izskatīšanas process būs garš, vienlaikus problēmas nav tiesas darbā, bet likumā noteiktajā, runājot par tiesvedības gaitu, TVNET pauda viens no cietušo pārstāvjiem Aldis Gobzems.

Viņš skaidroja, ka, piemēram, attiecībā uz cietušo pratināšanu - ja būtu līdzīgs regulējums likumā kā dažās citās valstīs, proti, šo cilvēku pratināšana advokātu klātbūtnē notiktu pirmstiesas izmeklēšanā, lietas izskatīšanas termiņš ievērojami samazinātos.

Vienlaikus, ņemot vērā pastāvošos likumus, lietas izskatīšana notiek atbilstoši plānotajam.

Paredzēts, ka nākamā tiesas sēde notiks 19.maijā. Gobzems arī norādīja, ka daļa no cietušo nopratināšanas notiks ātri, piemēram, to cilvēku, kuri nav bijuši traģēdijas vietā, bet viņiem ir bojā gājis kāds tuvinieks.

SIA «Maxima Latvija» kā cietusī juridiskā persona Zolitūdes traģēdijas krimināllietā pieteikusi mantiskā kaitējuma kompensāciju 1 688 276 eiro apmērā - tika sabojātas pārtikas un saimniecības preces vairāk nekā 702 000 eiro apmērā, veikala aprīkojums vairāk nekā 900 000 eiro apmērā un skaidra nauda 1284 eiro (902 lati) apmērā.

Advokāts Igors Sandlers apliecināja, ka visas pārtikas preces, veikala aprīkojums un citas lietas pēc traģēdijas tika šķirotas un nogādātas atkritumu izgāztuvē. Advokāts sacīja, ka visu atkritumu izvešana notika policijas klātbūtnē.

Iepriekš, valsts apsūdzības uzturētājiem pabeidzot lasīt apsūdzību, neviena no deviņām apsūdzētajām personām vainu sev inkriminētajos noziegumos neatzina.

Zolitūdes traģēdijas krimināllieta ierosināta par faktu, ka 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti ir secinājuši, ka traģēdijas cēlonis bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, kā dēļ tas iegruva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu