Daugavpilī nošauts vīrietis; vēl viens - ievainots

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

9.jūnijā ap plkst. 14.18 Valsts policijas Daugavpils iecirknis saņēma informāciju, ka vienā no Daugavpils mikrorajoniem, parkā pie mājas, no šautām brūcēm ir miris 1955.gadā dzimis vīrietis, savukārt vēl viens – 1983.gadā dzimušais, ar traumām tika nogādāts medicīnas iestādē.

Ierodoties notikuma vietā likumsargi aizturēja iespējamo vainīgo personu – 1963.gadā dzimušo vīrieti un izņēma viņam piederošu ieroci. Pārbaudot ieroča datus, noskaidrots, ka tas ir reģistrēts likumā noteiktajā kārtībā, savukārt personai ir ieroča nēsāšanas atļauja.

Šobrīd policijas rīcībā esoša informācija liecina, ka pirms notikuma, starp vīriešiem vairāku gadu garumā norisinājās konflikts. Jāpiebilst, ka aizturētais agrāk nebija nonācis policijas redzeslokā.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus VP LRP Daugavpils iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 121. un 128.panta un notiek izmeklēšana.

Plašāku informāciju policija izmeklēšanas interesēs pagaidām nesniedz.

Pēc Krimināllikuma 121.panta, par slepkavību, kas izdarīta, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, savukārt pēc 128.panta, par tīša smaga vai vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas, ja šis bojājums nav nodarīts, aizsargājoties pret dzīvības apdraudējumu vai pret izvarošanu, — soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu