Iedzīvotāji tīksminās par Rīgas pašvaldības policijas atbildi rupjam komentētājam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Lai arī ne bieži, bet Rīgas pašvaldības policija, publicējot aktuālo informāciju sociālajos tīklos, saskaras ar rupjiem komentētājiem. Piemēram piektdien pie vēsts sociālajā tīklā «Facebook» kāds «asprātis» paudis apgalvojumu, ka policijā strādā tikai geji, uz ko gan viņš saņēmis atbildi «Fac ut vivas», kas angliski tulkojumā no latīņu valodas nozīmē «get a life», tādā veidā «asprāti» mudinot atrast kādu jēdzīgāku nodarbi, nevis rupjību rakstīšanu internetā.

«Bieži šādi komentāri nav. Ja komentārs satur necenzētu leksiku, tad parasti šādus komentārus mēs dzēšam. Taču gadījumi mēdz būt dažādi, piemēram, pirms kāda laika kāds Facebook lietotājs pie katras policijas publicētās ziņas rakstīja rupjības,» TVNET pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Vēlāk, sākot ar viņu dialogu, noskaidrots, ka viņš iepriekš bija saņēmis protokolu par alkohola lietošanu publiskā vietā un nepiekrita policijas lēmumam. Vīrietim tika izskaidrota lēmuma pārsūdzēšanas kārtība, kā arī tas, kādēļ piespriests attiecīgais sods.

Pēc skaidrojuma saņemšanas jaunais vīrietis ne tikai nomierinājās, bet arī atvainojās par savu rīcību.

Vienlaikus Sadovskis piebilda, ka visā pasaulē tolerances un pieklājības trūkums internetā ir problēma, un aicināja iedzīvotājus būt iecietīgākiem un apdomāt, kādu iespaidu šādi komentāri atstāj uz tiem, kam tie ir adresēti.

Rīgas pašvaldības «Facebook» lapai pašlaik seko vairāk nekā 6,5 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu