Austrumcīņu fans vadīs LTV Ziņu dienestu (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savu 31. dzimšanas dienu žurnālists Mareks Gailītis sagaidīs jaunā amatā — kā Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītājs. Vai jaunietim izdosies stabilizēt stāvokli sakarsušajā LTV Ziņu dienestā un tajā ieviest pozitīvas pārmaiņas, par to domas dalās.

Pirmais, ko liela daļa sabiedrības jautā par cilvēku, kas ieņems Ziņu dienesta vadītāja amatu vienā no vadošajiem valsts medijiem, ir — ko viņš pārstāvēs un kuras partijas stabulē pūtīs? Mareks Gailītis pirms četriem gadiem, vadot priekšvēlēšanu diskusiju raidījumu Ideja online kanālā TV5, paziņoja, ka Saeimas vēlēšanās negrasās piedalīties, lai, nododot balsi par kādu partiju, nebūtu tai jāizrāda simpātijas. Tas, pēc viņa vārdiem, varētu traucēt viņa žurnālista darbībai un būt objektīvam. Tātad var secināt: ja arī Mareks Gailītis kādam domās izrāda politisku labvēlību, tas būs ļoti diskrēti un vairāk nekā "slēpti".

Savukārt pašam Marekam Gailītim neslēpti politisku labvēlību ir izrādījusi konkursa komisija, kas meklēja jauno Ziņu dienesta vadītāju. Starp pieciem kandidātiem tika izvēlēts tieši viņš, un, lai tā notiktu, pirms konkursa otrās kārtas pat tika mainīts konkursa nolikums, kas vairs nepaģērēja, ka kandidātam jābūt ar augstāko izglītību. Rezultātā par uzvarētāju tika atzīts cilvēks, kurš nav ieguvis augstskolas diplomu, bet savulaik tikai mēģinājis studēt politiskās zinātnes un psiholoģiju.

Kāds LTV Ziņu dienesta darbinieks Nedēļai teica: "Nav runa par konkrētām personālijām, bet mums nav skaidrs, kāpēc tika mainīts konkursa nolikums." Savukārt kāds mediju speciālists radušos situāciju komentēja tā: "Mareks ir ļoti parasts puisis. Šajā amatā viņš sabruks, viņu neviens neņems par pilnu."

LTV Ziņu dienesta redaktore Inta Lase Nedēļai sacīja: "Darbiniekiem nav jāapspriež vadības lēmumi, tie ir jāpilda," un sīkāk nepauda savas domas par Mareku Gailīti. Savukārt Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētāja vietniecei Ingrīdai Brigitai Strodei par Mareka Gailīša piemērotību atbildīgam amatam Televīzijā liek šaubīties viņa izglītības trūkums. Strode neizpratni izteica jau iepriekš, kad Mareks Gailītis tika apstiprināts par vienu no LTV priekšvēlēšanu raidījuma Milžu cīņas vadītājiem. Viņa Nedēļai pauda arī izbrīnu, kāpēc šajā amatā nokļuvis cilvēks bez augstākās izglītības. Sīkākus komentārus NRTP priekšsēdētāja vietniece neizteica, jo nav iepazinusi ne jauno censoni, ne arī piedalījusies konkursa komisijā.

Īsāk sakot, attieksme pret Mareka Gailīša personu pašlaik ir diplomātiski korekta. Neviens viņu nevēlas ne slavēt, ne pelt. Tas nozīmē, ka viņam pašam būs jāpierāda savas darbaspējas, bez citu atbalsta.

Kādas būs viņa darba metodes un kādas novitātes Mareks Gailītis plāno ieviest LTV Ziņu dienestā, pagaidām nav zināms. Tās viņš apsolījies publiskot tikai pēc sarunām ar jaunajiem padotajiem. Inta Lase teica, ka Gailītis Ziņu dienesta darbiniekus vēl nav apmeklējis un nav izteicies par jaunajiem darba apstākļiem. Presē izskanējušas ziņas, ka šīs tikšanās varētu notikt īsi pirms Saeimas vēlēšanām. Savukārt pēc vēlēšanām Mareks Gailītis jau varētu sākt pildīt jaunos darba pienākumus.

Pašlaik Gailītim vēl esot "jātiek galā" savā pašreizējā darbavietā — interneta portālā Apollo, kur jāpaspējot paveikt pēdējos darbus. Viņš šobrīd vēl ir Apollo vadītājs. Pirms tam darbojies vairākos medijos, kā arī strādājis sabiedrisko attiecību jomā. 90. gadu nogalē Gailītis vadīja LTV iknedēļas raidījumu Krustpunkti, tad pārgāja strādāt uz sabiedrisko attiecību kompāniju P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības, vēlāk strādāja telekanālā TV5, bet kopš 2005. gada vada interneta portālu Apollo.

Uz jautājumu, kāpēc piekritis būt par LTV Ziņu dienesta vadītāju, žurnālam Rīgas Viļņi Mareks Gailītis atbild diplomātiski, ar šādos gadījumos pieņemtām standartfrāzēm — patīk pieņemt izaicinājumus, patīk būt iesaistītam valstiski nozīmīgos pasākumos un tamlīdzīgi. Bet apņēmības pilns gan viņš ir. Par to liecina kaut vai fakts, ka Gailīša viens no galvenajiem vaļaspriekiem ir Austrumu cīņas. Par šo cīņu mākslu un savu attieksmi pret to viņš saka: "Tā ir pacietība, spēja izjust pretinieku un nekad viņu nenovērtēt par zemu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu