Sudraba Saeimā dos valsts kontroliera zvērestu (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Saeimā Inguna Sudraba dos valsts kontroliera zvērestu.

Valsts kontroles likuma 26.pants nosaka, ka, stājoties amatā, valsts kontrolieris Saeimā dod zvērestu: "Zvēru (solu) būt uzticīgs Latvijas Republikai, ievērot tās likumus un godīgi pildīt savus pienākumus."

Kā jau ziņojām, 18.decembrī Saeima valsts kontrolieres amatā uz turpmākajiem četriem gadiem apstiprināja Sudrabu. Aizklātā balsojumā par Sudrabu balsoja 84 deputāti, bet pret - pieci deputāti. Kopumā balsojumā piedalījās 91 deputāts, taču divas vēlēšanu zīmes tika atzītas par nederīgām.

Sudraba bija vienīgā kandidāte, ko valsts kontrolieres amatam izvirzīja gan koalīcijas, gan opozīcijas frakcijas.

Sudraba dzimusi 1964.gada 21.novembrī Gulbenē, 1983.gadā beigusi Gulbenes 1.vidusskolu, 1988.gadā - Latvijas Valsts universitātes Ekonomikas fakultāti.

No 1994.gada janvāra līdz jūnijam Sudraba studējusi ASV Džordžtaunas universitātē ekonomikas programmā.

Sudraba bijusi zinātniskā līdzstrādniece Agrārās ekonomikas institūtā, direktora vietniece Budžeta departamentā Finanšu ministrijā (FM), valsts sekretāres vietniece FM, 2003.gada maijā Sudraba paziņoja, ka atstāj FM valsts sekretāres vietnieces amatu, jo nespēj samierināties ar Einara Repšes valdības rīcību, budžeta problēmās vainojot FM ierēdņus.

2003.gada jūnijā Sudraba kļuva par AS "Parex banka" viceprezidenta vietnieci, bet 2004.gada decembrī Saeima ievēlēja Sudrabu par valsts kontrolieri.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu