Kalvītis dodas ekskursijā pa Maskavu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) gida pavadībā, apskatot Maskavas Kremli, izrādīja interesi par ekskursiju.

Premjers ekskursijā pa Kremli devās kopā ar savu delegāciju gida pavadībā.

Kalvītis ar interesi uzdeva jautājumus par apskates objektu vēsturi, uz kuriem viņam tika sniegtas izsmeļošas atbildes.

Jau ziņots, ka šodien Maskavā Krievijas valdības ēkā Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīja jau 1997.gadā parafēto abu valstu robežlīgumu.

Līgums, kas tagad būs jāratificē abu valstu parlamentiem, paredz, ka agrākais Latvijas Abrenes apriņķis ietilpst Krievijas Federācijas teritorijā.

Pirms līguma parakstīšanas Kalvītis pauda cerību, ka līdz maijam būs iespējams ratificēt robežlīgumu Saeimā, un norādīja, ka gaida arī Krievijas Valsts domes aktīvu rīcību robežlīguma ratifikācijas jautājumā.

Pēc Latvijas premjera domām, robežlīguma ratifikācija Saeimā virzīsies dinamiski, jo līdz šim valstī notikušajās iekšpolitiskajās debatēs pausts pārliecinošs atbalsts līguma ratifikācijai.

Fradkovs sacīja, ka robežlīguma parakstīšana neatrisinās visas visas problēmas abu valstu attiecībās, tomēr "tiks aizvērts" viens no problēmjautājumiem.

Kā ziņots, rīt, 28.martā, plkst. 13 (pēc Latvijas laika plkst. 12) Kalvītim paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu