4.ATA sestdien publicēšot "Rīgas siltuma" datus (227)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Interneta aktīvistu grupa "Ceturtās Atmodas tautas armija" (4.ATA) , kas uzņēmusies atbildību par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) datu kopēšanu, sestdien sola publicēt kompromitējošu informāciju par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas siltums".

Sociālajā "mikropaziņojumu" tīklā "Twitter" cilvēks, kas sevi sauc par Neo un saka, ka esot "4.ATA" pārstāvis, raksta: "Rīt publicēsim "Rīgas siltuma" datus. Izskatās ciniski - 2009.gada martā visiem algas nogrieztas par aptuveni 40%, bet lielie izmaksā sev prēmijas ar 5 cipariem."

Cik saprotams, dati, līdzīgi šodien izplatītai datu kopai, kas esot "Rīgas satiksmes" algu saraksts, tiks izlikti publiski pieejamā interneta datu glabātuves vietnē, kur tos katrs interesents varēs lejuplādēt. Šādas vietnes, kuras izmanto lielu datu kopu izplatīšanai, ir vairākas, gan maksas, gan bezmaksas.

No "4.ATA" publiskiem paziņojumiem izriet, ka no VID EDS kopētie dati tiks izmantoti, lai atmaskotu nodokļu maksātāju naudas pārmērīgus tēriņus, pēc aktīvistu domām, nesamērīgas algas un, viņuprāt, netaisnīgu algu politiku, samazinot algas ierindas darbiniekiem saskaņā ar taupības pasākumiem valstī, bet paturot augstas algas un prēmijas vadītājiem. Dati arī tikšot apstrādāti un izplatīti mediju un sabiedrības apskatei, apspriešanai un analīzei.

Grupējums, kuru varētu uzskatīt par visu esošo politiķu pretinieku, sākotnēji lika saprast, ka labprāt nepublicēs atsevišķu personu vārdus, taču Neo šodien "Twitter" ziņā sāka rakstīt: "Kas ir SIA "Rīgas satiksme" arodorganizāciju koordinācijas centrs biedrība? Izskatās, ka biedri Oskaru mīl dāsnāk nekā valsts [Ministru prezidentu Valdi] Dombrovski."

Vēlāk Neo, turpinot saraksti, kur vēstījums nedrīkst pārsniegt 140 zīmes, rakstīja: ""Rīgas satiksme" arodbiedrības biedri savu interešu aizstāvi Osvaldu mīl uz latiem 600 dāsnāk nekā valsts Dombrovski."

Komentāri (227)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu