Rīgas sabiedriskajā transportā rosina atjaunot konduktorus (109)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai mazinātu bezdarbu, sabiedrības aktivitātes veicināšanas biedrība "Vitae activis" rosinājusi "Rīgas satiksmes" transportā atjaunot konduktoru sistēmu.

Atklātā vēstulē Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) un vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC) norādīts, ka ir iespēja radīt Rīgā papildus darba vietas - atkal ieviest konduktorus sabiedriskajā transportā.

Tādā veidā varētu kaut nedaudz samazināt gan bezdarba līmeni Rīgā, gan lielās e-talona sistēmas uzturēšanas izmaksas, norāda biedrības valdes priekšsēdētāja Diāna Trizna.

"Šī ir iespēja parādīt, ka rīcība notiek saskaņā ar priekšvēlēšanu solījumiem - vismaz maza daļa no 50 000 darba vietu būtu radīta. Aicinu visīsākajā laika periodā izskatīt esošo situāciju ar e-talona sistēmu un piedāvātā varianta realizēšanas iespējas, saprotot, ka situācija Latvijā šobrīd ir kritiska un cilvēkiem ir steidzami nepieciešams darbs," teikts vēstulē.

Kā ziņots, minētā biedrība izveidojusi interneta portālu, kurā apkopota informācija par valsts, nevalstisko un privāto organizāciju cilvēkiem piedāvāto palīdzību, kas ir bez maksas vai par nelielu samaksu.

Portālā "sargengelis.lv" iekļauta informācija par dažādām patversmēm, krīžu tālruņiem bērniem, vecākiem un citiem, kam tas nepieciešams, kā arī informācija par dažādu veidu atbalsta grupām un psiholoģiskām konsultācijām. Kopš janvāra vidus portālā tiek apkopota arī informācija par psiholoģisko, sociālo un citu palīdzību.

LETA jau ziņoja - ja netiks būtiski samazinātas e-talona uzturēšanas izmaksas, Rīgas sabiedriskajā transportā iespējama atgriešanās pie kompostieru sistēmas, aģentūrai LETA sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs norādīja, ka viņam esot "lielas pretenzijas" pret sadarbību starp uzņēmumu "Rīgas satiksmi" un "Rīgas karti", kas nodrošināja sabiedriskā transporta elektroniskās norēķinu sistēmas ieviešanu un funkcionēšanu.

"Man ir pretenzijas pret to, cik maksā e-talona uzturēšana," sacīja mērs piebilstot, ka vēlētos redzēt šīs izmaksas daudz zemākas.

"Ja sarunas būs neveiksmīgas, sliktākajā gadījumā būs jālauž līgums un jāpāriet atpakaļ uz kompostieru sistēmu," norādīja Ušakovs.

Komentāri (109)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu