Ušakovs Uzvaras parkā sveic 2. Pasaules kara veterānus (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien Uzvaras parkā pie pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" uzrunāja Otrā pasaules kara veterānus, sveicot viņus uzvaras 65.gadadienā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ušakovs norādīja uz veterānu lomu "lielās uzvaras kaldināšanā" un vienlaikus pauda arī sarūgtinājumu, ka neatkarības 20 gados par veterāniem neizrāda pietiekami daudz rūpju un uzmanības, ko tie būtu pelnījuši. Ušakovs pauda gandarījumu par lielo cilvēku skaitu, piebilstot, ka tas liecina par šīs dienas nozīmīgumu daudziem cilvēkiem.

Ušakovs ir pirmais Rīgas mērs kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurš piedalās 9.maija pasākumos pie pieminekļa Uzvaras parkā.

Pasākumā uz skatuves tiek teiktas kvēlas runas, dziedāts un dejots. Uz skatuves notiekošais tiek attēlots uz lieliem ekrāniem, kuros brīžiem tiek rādīti arī kadri no kino hronikām.

Kā ziņots, svinot Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienu, šodien vairāki tūkstoši cilvēku pēc ziedu nolikšanas pulcējas Uzvaras parkā pie pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem". Uzvaras parka apkārtnē izveidojušies ievērojami satiksmes sastrēgumi, savukārt sabiedriskais transports ir pārpildīts.

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien pusdienas laikā pieminekļa priekšlaukums ir cilvēku pārpildīts. Uzvaras dienas svinētāji Uzvaras parka apkārtnē brīvi pārvietojas pa apkārtējām ielām, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus.

Rīta pusē cilvēki Uzvaras parkā tiešraidē uz lielajiem ekrāniem vēroja parādes translāciju no Maskavas.

Vēlāk piemiņas vainagus pie pieminekļa nolika Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un vairāku bijušās Padomju savienības republiku vēstnieki.

Ziedu nolikšanā piedalījās Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs, Baltkrievijas, Uzbekistānas un vairāku citu bijušās Padomju savienības republiku vēstnieki, pārstāvji no Austrumāzijas valstīm, kā arī ASV militāro spēku pārstāvis.

Ziedu un vainagu nolikšanā piedalījās vairāki Rīgas domes "Saskaņas centra" frakcijas deputāti, kā arī tādi pazīstami politiķi kā Alfrēds Rubiks, Jakovs Pliners, Tatjana Ždanoka, "antifašists" Jānis Kuzins un citi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu