Biezās miglas dēļ "Rīgas" lidostā nevar nosēsties lidmašīnas (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flightradar24.com

Biezās miglas dēļ daļa reisu no starptautiskās lidostas "Rīga" pirmdien tika novirzīti uz citām lidostām, TVNET pastāstīja lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts. Savukārt Īslandes vulkāna pelnu mākonim pārvietojoties dienvidu virzienā, pirmdien tika slēgtas vairākas lidostas Lielbritānijā, Īrijā un Nīderlandē. Lidostas "Rīga" mājas lapā publicētā informācija liecina, ka saistībā ar slēgtajām lidostām Eiropā atcelti vairāki reisi arī no Latvijas.

Miglas dēļ ienākošās lidmašīnas - galvenokārt no Igaunijas, Lietuvas un Somijas - riņķoja virs galvaspilsētas un bija spiestas nolaisties citās lidostās. Nu jau situācija ir normalizējusies.

Pelnu dēļ atkal jāatceļ lidojumi

Šodien no lidostas "Rīga" atcelti lidojumi uz Londonas Stanstedas un Getvikas lidostu, kā arī  uz Dublinu un Nīderlandes galvaspilsētu Amsterdamu. Tāpat šorīt atcelti lidojumi uz Lietuvas Viļņas un Palangas lidostu, kā arī aviokompānijas "Ryanair" lidojums uz Lielbritānijas pilsētu Bristoli pirmdienas pēcpusdienā.

Pirmdienas rītā atcelts lidsabiedrības "airBaltic" lidojums no Īrijas galvaspilsētas Dublinas, kā arī reiss no Amsterdamas.

Slēdz lidostas Eiropā

Jau vēstīts, ka, turpinoties vulkānisko pelnu mākoņa izraisītajiem gaisa satiksmes ierobežojumiem, pirmdien slēgtas vairākas lidostas Lielbritānijā, Īrijā un Nīderlandē.

No plkst.1 pēc vietējā laika (plkst.3 pēc Latvijas laika) vismaz uz sešām stundām slēgta Eiropas noslogotākā Hītrovas lidosta, kā arī Getvikas lidosta Lielbritānijā.

"Blīvais pelnu mākonis turpina virzīties uz dienvidiem," teikts Lielbritānijas Nacionālā gaisa satiksmes dienesta (NATS) paziņojumā.

Joprojām slēgtas arī Dublinas un vēl vairākas Īrijas lidostas, kā arī virkne lidostu Ziemeļīrijā. Savukārt vairākas lidostas Anglijas ziemeļu daļā un vidienē, tostarp Mančestrā, pirmdien atsākušas darbu.

Tikmēr Nīderlandē vismaz no plkst.6 līdz plkst.14 pēc vietējā laika (no plkst.7 līdz plkst.15 pēc Latvijas laika) slēgtas lidostas Amsterdamā un Roterdamā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu