Piketā nacionālisti kašķējas ar krieviem (61)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Pie Rīgas domes pulcējās septiņi cilvēki, kuru vidū bija arī Uldis Freimanis, lai uzsvērtu, ka "latviešiem Latvijā ir vienādas tiesības ar ebrejiem un krieviem".

Piketētāji turēja rokās plakātus ar dažādiem uzrakstiem, piemēram, "Nost Kremļa diktatūru! Tiesisku Latviju!", "Jūdasiņus no "Visu Latvijai" izraidīt no Latvijas!", "Parādnieks - nodevējs!" u.c.

Kā norādīja Freimanis, nav pieļaujams, ka 9.maiju ir atļauts svinēt, bet, piemēram, 16.martā latvieši nedrīkst iet gājienā. Viņš arī uzskata, ka nav godīgi, ja šādās piemiņas dienās latviešiem neļauj iet pie Brīvības pieminekļa, bet gan "aizdzen uz kapiem".

Viņš uzsvēra, ka cīnīsies par latviešu tiesībām un to darīšot arī tiesvedības ceļā.

Kāds piketētājs arī norādīja, ka nevienu okupācijas varu nedrīkst ne slavēt, ne noliegt. Tās jāuztver vienādi.

Pie piketētājiem bija pienākuši arī organizācijas "Mūsu izvēle" pārstāvji. Tās vadītājs Jānis Kuzins pastāstīja, ka organizācija vakar uzzinājusi par to, ka "šodien pie Rīgas domes notiks cirks". Tāpēc pieci organizācijas pārstāvji ir atnākuši noskatīties "šai balagānā".

"Mūsu izvēle" vēlas parādīt, ka Latvijā ir arī citādi domājoši cilvēki, norādīja Kuzins.

Starp piketa dalībniekiem un "Mūsu izvēles" pārstāvjiem pie Rīgas domes norisinājās arī asas vārdu pārmaiņas.

Plānots, ka pikets turpināsies līdz plkst.17.

Kā ziņots, Freimanis 1.jūlijā vēlējās ar gājienu pie Brīvības pieminekļa atzīmēt Rīgas atbrīvošanu no PSRS 1941.gadā un nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu galvaspilsētā.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu