Atkal applaucējumus guvuši divi mazi bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī ar karstu šķidrumu applaucējušies divi mazi bērni, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Zemgalē ar karstu kafiju applaucējies vienu gadu un trīs mēnešus vecs bērns, viņš guvis sejas un krūšu daļas apdegumus. Mediķi viņu nogādājuši slimnīcā. Savukārt Cēsīs ar karstu šķidrumu kāju applaucējis gadu vecs bērns. Arī viņu mediķi nogādājuši slimnīcā.

Kā pastāstīja Bukša, gandrīz katru diennakti tiek saņemti izsaukumi pie maziem bērniem, kuri guvuši apdegumus vai applaucējušies, tāpēc NMPD mediķi atkārtoti aicina pieaugušos būt modriem un neatstāt bērnus bez uzraudzības.

Bērns var piekļūt katliem uz plīts, galda vai plaukta un noraut tos vai arī, pavelkot galdautu, uzgāzt sev virsū, piemēram, kafijas kannu vai krūzi. Applaucēšanās gadījumi var notikt arī brīžos, kad verdoša vai karsta šķidruma trauks tiek novietots bērnam pieejamā vietā - uz grīdas vai krēsla.

Viens no svarīgiem piesardzības pasākumiem - neturēt bērnu klēpī, kad tiek dzerta tēja vai kafija. Svarīgi ir saprast, ka nelielais krūzes tilpums bērna mazajam augumam ir kā spainis verdoša ūdens pieaugušajam, uzsver Bukša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu