Invalīdiem par vilciena braucienu jāziņo 48 stundas iepriekš

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no apvienības "Apeirons" sižeta

Lai arī Latvijā vilciens tiek slavēts kā ērts sabiedriskā transporta līdzeklis, paradoksālā kārtā "Latvijas Dzelzceļš" 20 gadu laikā izrādījis pilnīgu ignoranci par cilvēkiem ar kustību traucējumiem, jo vilciena vagonā iekāpt ir gandrīz neiespējami - pakāpieni ir metru augstumā.

Otrdien "Latvijas dzelzceļš" nācis klajā ar paziņojumu par tikai daļēju problēmas risinājumu - deviņas no vairāk nekā 120 stacijām būs pieejamas invalīdiem, kuriem par savu vēlmi doties ceļā ar vilcienu būs jāinformē dzelzceļa vadība vismaz 48 stundas iepriekš.

"Latvijas dzelzceļa" šefs Uģis Magonis (bijis LPP/LC biedrs) atzīst, ka pieteikšanās vismaz divas dienas pirms brauciena nav labākais risinājums, taču līdz zemās grīdas vilcienu ieviešanai (tas notiks tikai pēc vairākiem gadiem) invalīdiem, kuri vēlēsies pārvietoties ar vilcienu, būs jārēķinās ar šādiem absurdiem nosacījumiem.

Šis pakalpojums bija jāievieš, jo to paredz Eiropas Savienības direktīva. Patlaban tas ir pieejams Rīgas, Krustpils, Rēzeknes, Daugavpils, Jelgavas, Saulkrastu, Siguldas, Dubultu un Vaivaru dzelzceļa stacijā.

Ērtāku iekāpšanu un pārvietošanos visos vilcienos un to pieturvietās "Latvijas dzelzceļš" sola nodrošināt tikai nākamo piecu gadu laikā.

Un arī tad nav zināms vai uz vārda varam ticēt valsts uzņēmumu amatpersonām, jo līdzšinējā pieredze liecina, ka solījumi sabiedrībai ir kaķim zem astes, ja partijas krusttēvs pēkšņi atgādina kādēļ amatpersona tikusi amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu