Fotogrāfa nāve nav vienīgais stāsts par ārstu vienaldzību (193)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc informācijas, ka Paula Stradiņa slimnīcas teritorijā, neviena nepamanīts, mēnesi nogulējis miris vīrietis, kuru pusnaktī ar galvas traumu izrakstīja no slimnīcas, pie laikraksta «Latvijas Avīze» žurnālistiem vērsušies vairāki cilvēki, atklājot pārsteidzošus stāstus par ārstu vienaldzību.

Sešas stundas neatrod laiku apskatīt smagi slimu pacientu

Kā laikrakstam pastāstīja kāda sieviete, viņas vīram pēkšņi sākušās spēcīgas vēdergraizes un vemšana. Viņš nogādāts slimnīcā, taču sievietei rekomendēts palikt mājās, apgalvojot, ka tik un tā slimnīcas uzņemšanā klāt nelaidīs un ar mediķiem var sazināties pa tālruni.

«Stundas ritēja. Piezvanīju uz uzņemšanu un noskaidroju, ka vīru novērošot. Kad bija pagājušas gandrīz sešas stundas no slimnieka uzņemšanas brīža, izrādījās, ka neviens ķirurgs pie viņa vēl nav bijis. Metu kaunu pie malas un piezvanīju savai labai paziņai, Stradiņa slimnīcas ārstei, kura sazinājās ar ķirurģijas klīniku un noorganizēja, ka ārsts tomēr atnāk un apskata manu dzīvesbiedru. Tiklīdz to izdarīja, viņu nekavējoties operēja. Vēlāk ķirurgs, mani mierinot, pa telefonu sacīja, lai neskrienu uz slimnīcu, ka nav nekādas jēgas tur visu nakti sēdēt, lai atnākot no rīta, tad visu izstāstīšot. Taču neslēpa, ka esot ļoti, ļoti slikti, ka pēc vēdera dobuma atvēršanas ieraudzījis ļoti drūmu ainu. Manam vīram atklāja mezenteriālo trombozi jeb trombu vēdera asinsritē,» laikrakstam stāstīja sieviete.

Vēlāk, kad viņa ieradusies slimnīcā, taujājot, kā klājas vīram, ārsts noteicis: «Nu jau ir labi, viņš pirms pusstundas nomira.»

Nav vienīgais šāda veida gadījums

Turklāt šis nav vienīgais šāda veida gadījums. Pacienti sūdzas, ka uzņemšanas nodaļā uz drīzu palīdzību neesot, ko cerēt. Kāda paciente «Latvijas Avīzei» atklājusi, ka ar neciešamām sāpēm uzņemšanas nodaļā pavadījusi vairākas stundas un tikai pēc draudiem atkārtoti izsaukt ātro palīdzību, lai brauktu uz citu slimnīcu, apskatīta un nogādāta palātā.

Stradiņu neatliekamās palīdzības centra vadītājs Valērijs Ratobiļskis saņem ļoti daudz sūdzību gan par to, ka pacientiem stundām jāgaida palīdzība, gan par to, ka viņi nav ārstēti nodaļā, bet pusveseli izrakstīti mājās.

Ratobiļskis gan laikrakstam

noliedz, ka akūts pacients uzņemšanas nodaļā varētu nogulēt vairākas stundas bez palīdzības sniegšanas.

Viņš norāda: «Piederīgie nezina patieso informāciju, kas notiek aiz uzņemšanas nodaļas durvīm. Es neticu, ka pacients, kuram palīdzība jāsniedz nekavējoties, stundām netiek ārstēts.»

Bet vienlaikus ārsts neslēpj, ka kolēģu darba slodze ir ļoti liela, pat pārcilvēcīga. Sarunās ar mediķiem laikraksts pārliecinājās, ka uzņemšanas nodaļā ārsti ir pārslogoti – pacientu ļoti daudz, ārstu maz.

Atrod pirms mēneša izrakstīta vīrieša līķi

Jau ziņots, ka Valsts policija ir apstiprinājusi, ka pirms pāris nedēļām slimnīcas teritorijā atrastais mirušais vīrietis ir fotogrāfs Valdis Lavrinovičs.

12.maijā slimnīcas teritorijā sadalīšanās stadijā atrasts 1958.gadā dzimušā Lavrinoviča līķis. Vēlāk noskaidrots, ka vīrietis pirms mēneša bija pazudis.

Valsts policijā precīza nāves cēloņa noskaidrošanai sākts kriminālprocess un noteikta ekspertīze.

Portālā «bezvvests.lv», ar kura palīdzību tiek meklēti bezvēsts pazudušie cilvēki, ievietotā informācija liecina, ka 12.aprīlī pa dienu Lavrinovičs kritis uz mājas kāpnēm, stipri sasitis galvu, pārsitis kreiso uzaci un pēc tam aizbraucis uz Paula Stradiņa slimnīcu.

Viņš izrakstīts no slimnīcas ar diagnozi – viegls smadzeņu satricinājums ar pavadošiem reiboņiem, bet no slimnīcas mājās tā arī nav atgriezies.

Mirušā vīrieša māte šovakar intervijā LNT raidījumam «Tautas balss» ar asarām acīs teica: ja viņa būtu zinājusi, ka tā notiks, būtu dēlam braukusi līdzi uz slimnīcu. Viņa uzskata, ka notikušajā vainojami ārsti.

Komentāri (193)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu