Par dokumentu viltošanu no amata atstādina SIVA direktori (95)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Labklājības ministrijā ierosināta disciplinārlieta pret vairākām Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) amatpersonām. Uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināta aģentūras direktore Regīna Simsone.

Papildināts viss teksts

Kā šodien žurnālistiem paziņoja labklājības ministre Ilze Vinķele (V), veicot jau iepriekš uzsāktajā disciplinārlietā par aptuveni 13 000 latu zādzību no kases vairāku gadu garumā esošo materiālu papildus pārbaudi, ministrijas darbinieki konstatējuši, ka SIVA 2011.gada laikā izsisti un anulēti čeki par aģentūras pakalpojumiem 306 350 latu apmērā.

Tāpat atklāts, ka notikusi vairāku dokumentu viltošana saistībā ar 13 000 latu izzagšanu.

Kā sacīja labklājības ministre, vēl nav zināms, vai no jauna konstatētie pārkāpumi saistīti ar reālām darbībām ar naudu.

Situāciju skaidro kā cilvēcisku kļūdu

LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme sacīja, ka SIVA vadība situāciju skaidrojusi kā cilvēcisku kļūdu. Viņa atklāja, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieļauj divas iespējas, kā radusies šāda situācija. VID pieļauj, ka vienā gadījumā cilvēks varētu būt samaksājis par pakalpojumu un to saņēmis, bet nav paņēmis čeku, tāpēc tas uzdots par anulētu un nauda nonākusi svešās rokās.

Tāpat VID pieļauj, ka cilvēks nav saņēmis pakalpojumu un prasījis atdot atpakaļ samaksāto naudu, tomēr šādos gadījumos klientam tas būtu jāapstiprina ar savu parakstu - LM konstatējusi, ka vairākos gadījumos tas nav ticis darīts, stāstīja Jaunzeme.

Patlaban izmeklēšana turpinās un tiek pārbaudīti arī grāmatvedības dokumenti par 2012.gadu. LM pārbaudi plāno noslēgt mēneša laikā.

Tikmēr, sākot ar pirmdienu, 29.oktobri, uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku aģentūrā darbu sāks cits direktora pienākumu izpildītājs kopā ar krīzes vadības komandu, norāda LM vadība.

SIVA direktores vietniece Ingrīda Misūna Latvijas Televīzijai noliedza, ka minētās summas kāds varētu būt nozadzis vai piesavinājies. Čeki par aģentūras pakalpojumiem izsisti un pēc tam anulēti cilvēciskās kļūdas dēļ, jo kļūdaini ievadīta informācija kases aparātā.

Arī kopējo it kā kļūdaini ievadīto summu - 306 350 latus - Misūna nav novērtējusi kā pārmērīgi lielu, jo daudzi no aģentūras sniegtajiem pasākumiem esot dārgi.

Komentāri (95)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu