Latvijā ir otrs augstākais smēķētāju īpatsvars ES (180)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

No visiem Latvijas iedzīvotājiem smēķē 36%, un tas ir otrs augstākais smēķētāju īpatsvars Eiropas Savienības (ES) valstu vidū, liecina pirmdien Eiropas Parlamenta publiskotie dati.

Grieķijā smēķē 40% iedzīvotāju

Tikpat augsts smēķētāju īpatsvars ir arī Bulgārijā, un vēl augstāks tas ir tikai Grieķijā, kur smēķē 40% iedzīvotāju. Šie dati iegūti, apkopojot Eiropas Komisijas, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un ANO Pasaules Veselības organizācijas (WHO) datus.

Tie liecina, ka vidēji ES smēķē 28% iedzīvotāju.

Smēķētāju īpatsvars virs vidējā līmeņa ir arī Austrijā un Spānijā (33%), Ungārijā un Polijā (32%), Kiprā un Lietuvā (30%), kā arī Čehijā un Īrijā (29%).

Francijā un Slovēnijā smēķējošo iedzīvotāju īpatsvars atbilst ES vidējam līmenim (28%).

Mazāks nekā ES vidēji smēķētāju īpatsvars ir Beļģijā, Luksemburgā, Lielbritānijā un Maltā (27%), Dānijā, Igaunijā un Vācijā (26%), Somijā (25%), Itālijā un Nīderlandē (24%), Portugālē un Slovākijā (23%).

Vismazāk smēķētāju ir Zviedrijā, bet viņiem piemīt citi netikumi

Viszemākais smēķējošo iedzīvotāju īpatsvars - 13% - ir Zviedrijā, taču tur vairāk nekā smēķētāju ir košļājamās tabakas lietotāju. Citur ES košļājamās tabakas pārdošana ir aizliegta, taču attiecībā uz Zviedriju ir spēkā izņēmums, jo tur košļājamās tabakas, tā dēvētā snusa, lietošana ir nacionālā tradīcija.

Komentāri (180)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu